Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çapkın Hırsız Yakalandı

Arsuz-Kale ile Samandağ-Çevlik’te 13

Arsuz-Kale ile Samandağ-Çevlik’te 13 ayrı hırsızlık olayının faili 6 kişi de akraba! “Çapkın” rumuzlu Ş.Ç. ile eşi E.Ç., oğlu İ.Ç., damadı S.Ç. ve kardeşi O.Ç. yakalandı.

İlimiz Samandağ Çevlik ile Arsuz Kale kırsalında 13 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen “çapkın” rumuzlu S.Ç. ile eşi, oğlu, damadı ve kardeşi, toplam 6 kişi yakalandı. Jandarma’dan alınan bilgiye göre, Samandağ/Çevlik – Arsuz/Kale karayolunda farklı tarihlerde meydana gelen 8 ayrı faili meçhul otodan hırsızlık olayı ile Meydan Mahallesi Sahil Set karayolunda farklı tarihlerde meydana gelen 5 ayrı faili meçhul otodan hırsızlık olaylarının aydınlatılması amacıyla, Samandağ ve Arsuz İlçe Jandarma Komutanlıkları ve bağlıları Jandarma Suç Araştırma timi (JASAT), OYİ Timi ile çalışma başlattı. Çalışma sonucunda, olaylarda kullanıldığı değerlendirilen ve ön camında “çapkın” yazısı bulunan beyaz renkli Şahin marka araç ile ilgili olarak Samandağ ilçesinde bulunan PTS’nin ilçe giriş ve çıkış kayıtlarında yapılan incelemede, “çapkın” ibareli, beyaz renkli Şahin marka 31 AFE 31 plakalı aracın, ilçeye giriş ve çıkış yaptığı zamanların olay tarihleri ile eşleştiği tespit edildi ve operasyonlar için düğmeye basıldı.
Jandarma’dan, 13 ayrı hırsızlık olayı faili 5 kişilik çete ile ilgili şu bilgi verildi:
“31 AFE 31 plakalı aracın tescil kaydı incelendiğinde, Ş.Ç. adına tescilli olduğu ve şahsın önceden otodan hırsızlık suçundan kaydı bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, Ş.Ç. ve ailesinin şüpheli albümünde bulunan fotoğrafları mağdur ve tanıklara gösterildiğinde, şüpheliler; Ş.Ç’nin eşi E.Ç., kızı N.Ç., oğlu İ.Ç. ile damadı S.Ç. ve kardeşi O.Ç. isimli şahıslar teşhis edilmiştir. Ayrıca Samandağ olay yeri inceleme timi tarafından olay tarihinde mahallinden elde edilen parmak izinin O.S. isimli şahısla eşleştiği kriminal raporu ile tespit edilmiş olup, şüphelilere ait adresler, İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Kısmı (SAK) tarafından tespit ve teyit edilmiştir.
Tespit ve adres teyit işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, şahısların ikamet ettikleri Antakya ilçesi Kantara Mah. Serinyol Mahallesi ve Kırıkhan Fatih Mahallesi’nde bulunan ikametlerinde, Samandağ Sulh Ceza Hâkimliği’nden alınan arama ve el koyma kararına istinaden, Kapısuyu ve Meydan Jandarma Krk. Komutanlığı ekipleri, (1) JASAT, (1) OYİ timi, (1) Jandarma Asayiş Komd. Timi, (1) KOM unsuru ile (2) kadın Asb.,’ın katılımı ile arama faaliyeti icra edilmiştir. Arama sonucunda; Ş.Ç., E.Ç. ve İ.Ç.’ye ait müşterek ikamette, çalıntı cep telefonu ve hayvan figürlü bıçak ile O.S.’nin ikametinde çalıntı gözlük ve 28 Adet 9 mm tabanca fişeği bulunarak muhafaza altına alınmıştır. İ.Ç. isimli şahsın, halen hırsızlık suçundan Silifke ceza evinde tutuklu bulunduğu tespit edilmiş, O.S ve S.Ç. ile O.Ç. isimli şüphelilerin yakalanması amacıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılmıştır. Operasyon sonucunda Ş.Ç., E.Ç., N.Ç. ve Ş.Ç.’nin gelini B.B. ile 31 AFE 31 plakalı aracı kullanan C.Ç., sevk edildiği adli makamca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” -Cemil Yıldız-