Antakya Atatürk A.L.’de 6 Proje
Antakya Atatürk Anadolu Lisesi’nde, İngilizce Öğretmenleri Hatice Kuzucu ile Mihriban Tandoğan öncülüğünde, pandemi sürecinde geçen 14 aylık süreçte öğrencileri eğiten, sosyalleştiren ve işbirliği içerisinde bulunmalarını sağlayarak WEB 2 araçları kullandırmayı hedefleyen 6 e-Twinning projesinin kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.
Antakya Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Barış Harbutluoğlu’nun da, tüm dünyada devam eden pandemi sürecinde öğrencileri sosyalleştiren, eğiten ve işbirliği ile çalıştırıp web 2 araçları kullandırmayı hedefleyen e-Twinning projelerini desteklediği kaydedildi.
Proje paydaşı öğrencilerin; Nur Alakad, Azra Taşyürek, Özlem Nur Kılınç, Niyazi Ozan Hocaoğlu, Açelya Şirin, Lina Karaçay, Şehd Hamedo, Lene Atik, Alperen Behzatoğlu, Adil Keskin, Aylin Gezginci, Yusuf Can Çiftçi, Seviye Irmak Uzundal, Dilan Ördek, Zeynep Yavuz Şayan Gülin ve İbrahim Halava olduğu kaydedilirken, Antakya Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Barış Harbutluoğlu, projelerle ilgili bilgi paylaşımında şunları kaydetti:
“Kurucusu olduğumuz Many Reasons to Speak English Projesi’ni, Antakya Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Hatice Kuzucu 8 ortak (1’i Çek Cumhuriyeti, 2’si Romanya ve 5’i Türk ) ve 52 öğrenci ile yürütmektedir.
Projemizde, pandemi sürecinde evde kalan öğrencilerimize web 2 aracı kullanımını öğreterek, hedef dil olan İngilizceyi kullandırmak hedeflenmiştir. Bunun yanında, ülkemizin ve diğer ülkelerin gezilip görülecek yerlerini ve kültürlerini tanıtmak da hedeflerimiz arasındadır.
Hatice Kuzucu tarafından yürütülen diğer bir projemiz olan Young Chefs ise 4 ü İtalyan ve 8’i Türk olmak üzere, 12 ortak ve 85 öğrenciden oluşmaktadır. Öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda sosyalleşmelerini sağlayarak, hedef dil olan İngilizceyi de kullandırmak öncelikli hedefimiz. Bununla beraber, öğrencilerin web 2 araçlarını kullanarak sunum yapmaları ve özgüvenlerini geliştirmeleri de diğer bir hedefimiz.
Antakya Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Hatice Kuzucu’nun yürüttüğü diğer projelerden biri de Our Colors and We. Bu proje, 8’i Türkiye, 1’i Çek Cumhuriyeti, 1’i Gürcistan, 1’i Romanya ve 1’i de Portekiz olmak üzere toplam 5 ülke, 68 öğrenci ve 12 Öğretmen ile devam etmekte. Mersin Yenişehir Milli Eğitim tarafından örnek proje seçilen bu proje, pandemi sürecinde evde geçirilen sürenin uzaması nedeniyle, bu durumun öğrencileri olumsuz etkilemesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
Mihriban Tandoğan tarafından yürütülen diğer bir proje de, Traditions that are changed (Değişen geleneklerimiz)… Çek Cumhuriyeti 1, Arnavutluk 1, İspanya 1, Polonya 1, Romanya 1, Gürcistan 1, Makedonya ve Türkiye’de 9 Öğretmenle, toplamda 16 Öğretmen ve 64 öğrenci ile yürüttüğümüz bir proje. Gelenek ve göreneklerimizle ilgili. Ancak bu gelenekler, şimdiye kadar değişmiş ve pandeminin etkisiyle de yok olmaya başlamıştır. Bu yüzden, bu geleneklerimizi canlı tutmak istedik. Eski ve yeni gelenek ve göreneklerimizi Avrupa ülkelerine tanıttık ve onlardan örnekler aldık.
Bu proje ile beraber, öğrencilerin, pandeminin bu duygusal ve sosyal etkilerinin üstesinden gelmelerine yardımcı olarak, hem akademik hem de özel yaşamlarını desteklemeyi hedefledik.” -Selvi Günay-