Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

%10 yaşama şansı olan anne ve bebek kurtarıldı

Hatay Eğitim ve Araştırma

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 8 aylık hamile KOVİD hastası anne, yoğun bakımda tedavi görürken, oksijen değerlerinin aniden düşmesi üzerine ameliyata alındı. Anne ve bebeğinin kurtulması % 10 olasılık dahilinde olan ameliyat başarılı geçti ve 15 gün sonra anne, koronavirüsten kurtuldu. Bebeği ise özel bakıma alındı, küveze kondu. Şimdi ikisinin de sağlığı yerinde.

Antakya’da, Eylül Özge Avcı adlı anne adayı, 8 aylık gebeliğinde koronavirüse yakalandı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 8 aylık hamile, Eylül Özge Avcı adlı kadın, hemen yoğun bakım ünitesine alındı. Tedavisi sürerken, bir ara oksijen değerleri düştü. Anne ve bebek, ölüme doğru hızla giderken, tedaviyi üstlenen Dr. Volkan Alparslan, acil ameliyat kararı aldı ve kovid hastası anneyi ameliyata aldı. Ameliyat öncesi “kurtulma şansları %10” denilen anne ve bebeği, hem koronavirüsten kurtuldu, hem de yaşamlarını sağlıklı bir biçimde idame ettiriyorlar.
Kovid nedeniyle yoğun bakımdayken doğum yapan annenin bebeği ile buluşması duygulandırırken, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarılı ekibi de takdir topladı. Yapılan bilgilendirmede ise süreç şöyle anlatıldı:
“31 yaşındaki, 32 haftalık gebe, kovid-19 hastası Eylül Özge Avcı, hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte iken, düşen oksijen satürasyonları dolayısıyla acil ameliyata alınıp, sezaryen yöntemiyle doğumu gerçekleştirildi. 1,7 kilogram ağırlığında dünyaya gelen İklim bebek de kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Hem anne hem de bebek için ölümle yaşam arasında geçen zorlu sürecin ardından, anne, uygulanan tedaviyle solunum cihazından kurtulmayı başardı. İklim bebek de yeni doğan yoğun bakım servisinde kuvöze alındı. Doğumun ardından geçen 15 günün ardından, hastanede bebeğiyle ilk kez buluşan annenin, bebeğini kuvözde görebilmenin mutluluğunu hissettiği sırada duygusal anlar yaşandı.”
Anne Eylül, kritik süreçten, kritik müdahalelerle kurtuldu…
Hastane Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Volkan Alparslan, anne ve bebeğinin, 15 kişilik ekibin çabalarıyla sağlıklarına kavuştuğunu ifade etti. Anne Avcı’nın, ilk başlarda yaşama şansının yüzde 10 olduğunu, ancak doğru tedavilerle bu şansı arttırıp onu hayata bağladıklarını anlatan Dr. Alparslan, şöyle konuştu:
“Anne Eylül, kritik süreçten, kritik müdahalelerle kurtuldu. Annemiz, yoğun bakım yatışının ilk gününde, yapay solunum cihazına bağlandı ve buna rağmen kandaki oksijen düzeyi istenen seviyede tutulamadığı için de acil ameliyata alınıp, bebek, sezaryen yöntemiyle doğurtuldu. Sonrasında, Eylül’ü tekrardan hayata döndürebilmemiz için ECMO gibi özel tedaviler uygulandı. Yaklaşık 10 günlük bir yoğun bakım tedavi süreci sürdü ve çok şükür, Eylül, bize güzel bir umut oldu.”
Dr. Alparslan, İklim bebeğin tedavisinin de yoğun bakımında sürdüğünü, sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.
Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, anne ile bebeğinin kurtarılmasındaki katkı ve destekleri için MKÜ Araştırma Hastanesi yönetimine ve doktorlarına teşekkür etti.
Hastane Başhekim Vekili Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, tüm ekibe teşekkür edip, Avcı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.
Başhekim Vekili Dr. Bayrakçıoğlu, “Desteklerinden ötürü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yunus Doğramacı’ya ve Kalp ve Damar Cerrahisinden Dr. Öğr. Üyesi Metin Onur Beyaz’a teşekkür ederiz” dedi.
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Şahan da, hayatını kaybetme ihtimali yüksek olan Avcı ve bebeğini kurtaran tüm ekibe teşekkür etti. -Cemil Yıldız-