Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hangi Takım Tirübünde Daha Güçlü?

Özlenen Günlere %50 Dönüş…

Özlenen Günlere %50 Dönüş…

Spor Muhabiri Ahmet Doruk Alkan, TFF’nin, Süper Lig takımlarının seyirci kapasitesine dair aldığı karar sonrası bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, 2021-2022 sezonunda Süper Lig’de yer alacak 20 takımın stadyum kapasiteleri belirlendi. TFF’nin aldığı karar doğrultusunda, yeni sezonda Süper Lig takımları, maçlara stat koltuk sayısının %50’si oranında taraftar alabilecek. Ahmet Doruk Alkan’ın çalışmasında, %50 doluluk oranı dikkate alındığında en yüksek ve en düşük seyirci potansiyeli olan stadyumlar da ortaya çıktı.
Buna göre, yeni sezonda en yüksek seyirci kapasitesi olan takım, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ile Fatih Karagümrük. 76.092 kapasiteli stadyumda maçları 38.046 seyirci izleyebilecek. Ancak Fatih Karagümrük takımının taraftar potansiyeli, kapasitenin altında olarak düşünülüyor. Bu şartlar altında, yeni sezonda, seyirci potansiyeli dikkate alındığında en yüksek taraftar kapasitesine sahip olacak olan takım, Galatasaray SK. Galatasaray Spor Kulübü’nün Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena Stadyumu, 52.223 seyirci kapasiteli. Galatasaray maçlarına 26.122 taraftar alınacak. Süper Lig’de, stadyum koltuk sayısı dikkate alındığında en düşük taraftar kapasiteli takım ise Alanyaspor. Alanyaspor’un Bahçeşehir Okulları Stadyumu, 10.128 koltuklu. Buna göre Alanyaspor maçlarına 5.064 taraftar alınabilecek.
Süper Lig takımlarından Hatayspor’un maçlarını oynadığı Hatay Stadyumu’nun seyirci kapasitesi ise 25.000. Yeni sezonda Hatayspor maçlarını 12.500 taraftar izleyebilecek. Buna göre yeni sezonda yer alacak olan 20 takımdan 12’si, maçlara Hatayspor’dan daha fazla taraftar alabilecek. 7 takım ise maçlara Hatayspor’dan daha az taraftar alabilecek.
2021-2022 Süper Lig sezonunda Hatayspor’dan daha fazla seyirci kapasitesine sahip olan takımlar şunlar: Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Kayserispor, Antalyaspor, Sivasspor, Yeni Malatyaspor, Fatih Karagümrük, Gaziantep FK ve Konyaspor. Yeni sezonda Hatayspor’dan daha az seyirci kapasitesine sahip olan takımlar ise şunlar; Altay, Alanyaspor, Kasımpaşa, Rizespor, Başakşehir, Göztepe ve Giresunspor.
TFF’nin aldığı karara localar dahil değil. Locaların, tam kapasite ile mevcut kapasiteye ek olarak maçları izleyebileceği belirtildi. TFF’nin, sezon içinde, Sağlık Bakanlığı verilerine göre seyirci kapasitelerinde güncelleme yapabileceği öğrenildi. -Cemil Yıldız-