Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

kısa kısa haberler

Yangınlara müdahale Tarım ve

Yangınlara müdahale
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 tanker, 155 iş makinesi, yaklaşık 5 bin 200 personel mücadele ediyor” dedi.

Çeyrek finalde veda
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Güney Kore’ye 3-2 yenilerek elendi. Maç sonu milli sporcular büyük bir üzüntü yaşadı. Bazı sporcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

YKS 2021 tercih
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen YKS 2021 tercih tarihlerinin 20 Ağustos’a uzatıldığını bildirdi.

16 ülke desteği
Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna’dan toplamda 18 hava aracı destek verirken bunlardan 16’sı ücretsiz katkı sağlıyor.

Sınır Güvenliği
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alınan önlemler sayesinde, bu yılın başından bugüne kadar Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 253 bin 299 kişinin sınırda engellendiğini bildirdi.

Zarar görenlere Devlet desteği
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hanelerin acil ve temel ihtiyaçları için yangın bölgelerine 77,5 milyon liralık yardım ödeneği ayrıldığını vurguladı, “Yeni ev inşaatları 1 ay içinde başlayacak” dedi.

Gündem: İdlib
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya Federasyonu Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentiyev ile görüştü, İdlib’te ateşkesin korunmasının önemine değinildi.

Gecikme faizi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni yapılandırma kanunu ile kurum alacaklarının tamamının gecikme zammı ve gecikme faizlerinin silineceğini bildirdi.

Bahçeli’den eleştiri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin zor günlerinde yangından nemalanma rekabetine tevessül etmek, bununla da yetinmeyerek iktidara muhalefet ediyorum derken felaketle kol kola girmek namertliktir” ifadesini kullandı.

Sanal Fuar zamanı Öğrencilere davet var
YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, 6 Ağustos’a kadar sürecek sanal fuara “https://sanalfuar.yok.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek.

Başvurular
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 19 Eylül’de uygulanacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) başvuru alanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilecek.

4 Ağustos itibariyle
Türkiye’de son 24 saatte 256 bin 163 Kovid-19 testi yapıldı, 24 bin 832 kişinin testi pozitif çıktı, 126 kişi yaşamını yitirdi. Birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı miktarı saat 23.00 itibarıyla 74 milyon 87 bin 865’e yükseldi.

Bakanlık Planı
Bakanlığın “Ormancılıkta İklim Değişikliğine Uyum Stratejik Planı”nda ‘kuraklığa dayanıklı ağaç türlerinin tespit edilerek özellikle kurak ve yarı kurak alanlara dikilmesi’nin hedeflendiği bildirildi.

Üretici deste istedi
“Kredi borçlarının yapılandırılması sahadaki gerçeklerle örtüşmeli” diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Girdilerdeki fiyat artışları rekor seviyeleri gördü” dedi.

TOBB verisi
13 Eylül 2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yerli Malı Tebliği (SGM 2014/35)’ne göre TOBB tarafından Temmuz 2021’de 1088 adet Yerli Malı Belgesi onaylandı.

Merkez Bankası
Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, mayısta önceki aya kıyasla finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıkları 1 milyar 944 milyon dolar azalırken, yükümlülükleri 3 milyar 679 milyon dolar arttı.

Merdiven altı büyüdü
24 bin TL’ye kadar yüzde 15, 24 bin TL sonrası ise asgari ücretliden her ay yüzde 20 oranında vergi kesintisi yapılması mobilya sektöründe mesaiye kalma isteğini azaltırken, sektör çalışanlarını merdiven altı firmalara yönlendirdi.

Arpa ihalesi iptal
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), dün yapılan 515 bin ton arpa ithalat ihalesini iptal etti. İhalenin iptal edilmesinde, verilen fiyat tekliflerinin yüksek olması etkili oldu.

SGK’dan çağrı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, borç yapılandırma için başvuruların 31 Ağustos’ta biteceğini belirterek, herkesi yararlanmaya çağırdı.

CHP’li 11 belediye
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı tarafından yapılan açıklamada, belediyelerin, Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını aktif hale getirmeye hazır oldukları belirtildi.

Tartışma sürüyor
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancıların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam önergesi belediye meclisinde kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

18 yılın en yükseği
Temmuz’da yıllık enflasyon, yüzde 18,95 ile 26 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Üretici fiyatlarındaki artış ivmesi Temmuz’da da devam etti ve yıllık üretici enflasyonu yüzde 45’e dayandı.

Kesintiler maksatlı mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan elektrik kesintilerinin arkasında, şirketlerin iktidarı zam yapmaya zorlamasının olduğunu öne sürdü.

Aşı yokluğu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BionTech tedarikindeki sıkıntıya dikkat çekerken, sadece “randevusuz” aşıların yapılamayacağını duyurmuştu. Buna rağmen randevu olanlar dahi aşılarını olamadı. Sistem, yeni randevulara ise kapatıldı.

Faiz baskı altında
Temmuzda enflasyon yüzde 18,95’e çıktı ve politika faizi olan yüzde 19’a dayandı. Uzmanlar, faiz indirimi için göreve getirilen TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, önümüzdeki aylarda faizi artırmak zorunda kalabileceğine işaret ediyor.

BTP Eleştirisi
Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP), günlerdir devam eden orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama daha geldi. BTP Sözcüsü Emre Polat, “Güçlü bir şekilde yangını söndürmeye odaklı bir irade ortaya konulamaması üzüntü vericidir” dedi.