Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Vatandaş fakirleşti, tüketici kredisini

Vatandaş fakirleşti, tüketici kredisini geri ödeyemiyor…
GEÇEN YIL 788.861 KİŞİ KREDİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ
Kredi kartı ödemeyen sayısı da 351.161 kişi

Ekonomide bugün yaşanan dalgalanmaların öncesine, yani bir yıl öncesine gittiğimizde, tablo oldukça düşündürücü!
Resmi verilere göre, 2020 yılında Türkiye’de, ihtiyaç kredisi aldıktan sonra geri ödemede bulunmayanların oranı bir önceki yıla göre % 127 arttı. Geçten yıl 788 bin 861 kişi, bankalardan aldığı tüketici kredisini geri ödeyemedi, icralık oldu. >>Haber Merkezi/6’da

SİGARAYA ZAM!
Zam yağmuru sürüyor. Dün de sigaranın bir bölümüne zam geldi. TOBAKKO ürünü olarak bilinen INSTRAK ile JXB sigaraları zamlandı. Yapılan açıklamada, bugünden itibaren geçerli tarifeye göre:
INSTRAK 16 TL JXB 17 TL’den satılacak.

BENZİNE 44 KRŞ ZAM!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafın-dan Twitter üzerinden yapılan açıkla-mada, bu sabahtan itibaren geçerli olmak üzere, benzine zam yapıldığı bildirildi. Açıklama şöyle: “Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı, 3 Aralık Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 44 kuruş, pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde olmuştur.” -Mutlu Yanık-

HATAY-EYÜP MAÇI LİTERATÜRE GEÇER!

Hatayspor’un, normal süresi 1-1 berabere biten, uzatmalarda skorun değişmemesi üzerine penaltılarla Eyüpspor’u elediği maçla ilgili ilginç bir yorum:
“Çarşamba gecesi oynanan maçtan sonra, Hatay’daki kalp hasta sayısı artmıştır. Bu maç, literatüre geçer.dakikada, rakip penaltı kaçırdı. 89. Dakikada, 1. kalecimiz kırmızı kart gördü. Uzatmaların son dakikalarında 2. kalecimiz de kırmızı kart gördü. Penaltılarla tur atladık. Kalede de santrafor Mame Diouf!
Böyle Hatay reklamını kimse yapamaz. Yarın bütün ülke bu maçı konuşacak…”

Gözler yeni rakamda
Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç dün başladı.

TCMB müdahalesi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle, piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini duyurdu.

Açık görüş
Kovid-19 salgını nedeniyle bir süredir yapılamayan ceza ve infaz kurumlarındaki açık görüşler, dün itibariyle yeniden başladı.

Zam müjdesi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere, 5 bin lira…” dedi.

DEVA’dan destek ama…
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), “siyasi ve askeri casusluk”tan tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’a AİHM başvurusu da dahil her türlü hukuki desteği sunma, ancak diplomatlardan aldığı para konusunda Gürcan’dan savunma istenmesi kararı aldı.

Banka hassasiyeti
Engelli müşteriye

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, engelli banka müşterilerinin bankacılık hizmetlerine erişebilmesi ve kullanabilmesi amacıyla, TBB koordinasyonunda çalışmalar yapıldığını belirtti.

Orman Kanunu!

Orman Kanunu’nda yapılan değişikliği değerlendiren uzmanlar, söz konusu değişikliğin; ormanı “ekosistem” olarak değil, ama “rant kaynağı” olarak gören politikaların bir sonucu olduğu görüşünü dile getiriyor.

Süreç devam ediyor
Asgari ücret görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında devam ediyor. 2022 yılında yaklaşık 6 milyon çalışana ödenecek asgari ücreti belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları Aralık bitmeden sonlanacak.

Partiler anlaştı
Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş çalışması yürüten altı Muhalefet Partisi, son aşamaya geldi. Partiler; yasama, yürütme ve yargıda cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırılması konusunda anlaştı.

Kılıçdaroğlu aday mı?
Ekonomik kriz atmosferinde erken seçim talebini yaygınlaştırmak amacıyla mitingler düzenleme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Milletin Sesi Kılıçdaroğlu” sloganının belirlenmesi, CHP liderinin Cumhurbaş-kanlığı adaylığını ön plana çıkardığı şeklinde yorumlanıyor.

İşletmelere destek
Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği KGF aracılığıyla kullandırılacak destek programlarının detaylarını açıklarken, “Proje tamamlandığında, 125 bin yeni istihdam hedefleniyor” dedi.

Bakan değişti
Cumhurbaşkanı kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Nureddin Nebati atandı.

Öğretmene hak…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sözleşmeli Öğretmen ile Kadrolu Öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere, Sözleşmeli Öğretmenlerimiz, Kadrolu Öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar.”


Ocak-Kasım dönemi

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, bu yılın Ocak-Kasım döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 büyüyerek 675 bin 107 seviyesinde kaydedildi.

Özlük Haklara onay
TBMM Genel Kurulu’nda, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri içeren’ maddeler kabul edildi.

‘Anadil’ çağrısı
Türkiye’nin eğitim alanındaki politikalarının tartışıldığı Milli Eğitim Şurası, yedi yıl aradan sonra ilk kez toplanırken, Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi ‘anadilde eğitim’ çağrısı yaptı.

İhracat rakamları
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın, Kasım’da, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,4’lük artışla 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, “Bu değer, bugüne kadarki en yüksek aylık ihracatımızdır” dedi.

Geri dönüşüm
T
ürkiye’de; genellikle “çekçekçi”, “belediye” ve “toplama-ayrıştırma tesisleri” aracılığıyla toplanan plastik atıklar, ilk kullanımından sonra 9 ayrı işlemden geçerek, 2. sınıf plastik haline getirilerek geri dönüştürülüyor.

Yemin etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Nureddin Nebati, TBMM’de yemin etti.

Aşınızı olun!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, düşük aşı oranları ve düşük test sayılarının dünyada yeni varyantlara zemin hazırladığı uyarısında bulundu.

En çok satılan
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay en fazla satışı gerçekleştirilen marka Fiat olurken, bunu sırasıyla Renault ve Peugeot izledi.

Görme Engelliler için
Migros, BlindLook ile geliştirdiği sesli simülasyon teknolojisi sayesinde, Türkiye’nin ilk görme engelsiz online market platformunu hizmete sundu.

Hisse senedi satışı
Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 64,5 milyon dolarlık hisse senedi, 105,4 milyon dolarlık DİBS ve 8,3 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri sattı.