Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay Barosu’ndan SAĞKAN’a tebrikEski

Hatay Barosu’ndan SAĞKAN’a tebrik
Eski Başkan DÖNMEZ de kutladı
Hatay Baro Başkanlığı, bir mesajla, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı’na seçilen Ramiz Erinç Sağkan’ı tebrik ederek kutladı.
Hatay Barosu internet sitesinde yayınlanan mesaj şöyle:
“Türkiye Barolar Birliği 36.Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimlerde TBB Başkanı seçilen Sayın Ramiz Erinç Sağkan ile Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyelerine seçilen tüm meslektaşlarımızı tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz.”
DÖNMEZ DE TEBRİK ETTİ
Hatay Barosu bir önceki dönem başkanı A.Ekrem Dönmez de bir mesajla, yeni başkan ve ekibini kutladı. Eski Başkan Av.Dönmez’in mesajı şöyle:
“28 fark ile Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı, Avukat Erinç Sağkan oldu. Ülkemize, mesleğimize, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Dönem; artık hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokrasiye verilen zararları telafi etme zamanı. Yeniden başlıyoruz. (Hediyemizi aldık)”

İYİ Parti İl Başkanı Çirkin’in yorumu:
O DEVİR BİTTİ, YANAŞAN YANIYOR…

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Adnan Şefik Çirkin, Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde, 8 yıldır bu koltukta oturan Metin Feyzioğlu’nun seçim kaybetmesini, çevresindekilerin Hükümete ve Cumhurbaşkanlığına yakın olmasına bağladı.
İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin’ın paylaşımı şöyle:
“Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimlerinde, Metin Feyzioğlu, Erinç Sağkan’a karşı kaybetti. Önceleri AKP ve Erdoğan’a yanaşanlar her alanda kazanırdı. Artık o devir bitti! Yanaşan yanıyor!”

Yoğun ilgi gördü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim talebiyle Mersin’de başlattığı “Milletin Sesi” mitingi yoğun ilgi gördü. Mitinge katılanlar, CHP liderinin vaatlerini tatminkâr buldu ve bir an önce erken seçim istedi.

TTB’de değişim
Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimin paylaşılan sonuçlarına göre TBB’nin yeni başkanı, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu.

Kadın hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87’inci yıldönümü vesilesiyle yayınladığı video mesajında, “Kadınlar haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır” dedi.

17 Aralık son…
TBMM Genel Kurulu’nda aralıksız 12 gün sürecek 2022 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler 17 Aralık Cuma günü tamamlanacak.


Sendikalaşma oranı
Cumhuriyet Gazetesi’nde sendikalı sekiz gazetecinin işten çıkarılması, basında sendikalaşma sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye’de gazeteciler arasında sendikalaşma oranı ise sadece yüzde 8,5.


Made in…

Cumhurbaşkanlığının, uluslararası ilişkilerde “Türkiye” ibaresinin bir marka haline getirilmesi hedefini taşıyan genelgesi tartışma yarattı. Karar, sosyal medyada yoğun bir biçimde tartışılıyor.


Afet Eğitimi
“Bu yılı Afet Eğitim Yılı ilan etmiştik” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Şu anda 53 milyon 763 bin kişi, Türkiye’de bu yıl itibariyle afet eğitimi aldı.”

Film Festivali
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Balkon Film tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü ‘Death Locked Out’ kazandı.

Toprak yok oluyor!
TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, dünyada her yıl ortalama 75 milyar ton toprağın erozyona uğradığını belirterek, ‘Bu durum, her 5 saniyede, bir futbol sahası büyüklüğünde toprağın su ve rüzgarla taşınması demektir” dedi.

Gündem: Akdeniz
Türkiye’nin de taraf olduğu ve “Barselona Sözleşmesi” olarak isimlendirilen, Akdeniz’in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi’nin 22. Taraflar Konferansı, 7-10 Aralık’ta Antalya’da düzenlenecek.

2022 yılı bütçesi
TBMM Genel Kurulu’nda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlandı.

MEB yayını
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), öğrenci ve öğretmenlere sunulan kaynakların çeşitliliğini artırmak için hazırlanan destek paketlerinin üçüncüsü “meb.gov.tr” adresinden erişime açıldı.

Bakanlık açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşmeyle ilgili ek protokol düzenleneceğini bildirdi.

Kredi-Burs ödemesi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021 yılında, üniversite öğrencilerine 9,5 milyar TL kredi ve burs ödemesinin yapıldığını duyurdu.

Esnafın talebi
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken, esnafın Bağ-Kur primlerinin yüksek olduğunu, hem ücretlerde ve hem ödeme şekillerinde değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.

Boş senede imza!
Hukuka aykırı bir şekilde, çalışanlara işe girişte boş senet imzalatan işverenler için Yargıtay’dan önemli bir karar çıktı. Yüksek mahkeme, işçiden boş senet alan işverenin, iş ve çalışma hürriyetini ihlal suçunu işlediğine hükmetti.

Net 2 bin 825 lira
Görüşmeleri devam edilen asgari ücret, halen; bekar bir işçi için aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Bütçe görüşmeleri
Devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında, 225 kamu idaresinin bütçesi ile 226 kamu idaresinin kesin hesabı ve 198 Sayış-tay raporu ele alınacak.

Trafik Sigortası
Zorunlu Trafik Sigortası genel şartlarında değişiklik yapılmasına dair düzenle-me, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.