Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir tarafta geri dönüş söylemi…

Diğer tarafta çamura batmış

Diğer tarafta çamura batmış hayatlar!

Dün yaptığı bir konuşmada, “Kimseyi mağdur etmeden, ırkçılık yapmadan Suriyelileri geri göndereceğiz” diyen CHP Lideri, bunun için de süre verdi: “En geç 2 yıl içinde!”

Hatay’dan Suriye’ye giden yardımların ‘amiral gemisi’ konumundaki Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriye’nin kuzeyinde kış şartları ile boğuşan on binlere ‘can suyu’ olmaya devam ediyor. Bu konuda paylaşılan fotoğraflar ise kamplarda kalan siviller adına dikkat çekici bir tabloyu gündeme taşıyor.

Hatay’a komşu Suriye topraklarındaki bir kampta, yağan yağmurlarla çamurlaşan ve göllenen zeminde kurulu çadırlara işaret eden, Birleşmiş Milletler Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, “Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de, sular altında kalan çadırlardan bir kez daha tanıdık sahneler… Zaten çok acı çeken bu yerinden edilmiş insanlar, bundan daha iyisini hak ediyor. Bu insanlara, daha güvenli ve daha onurlu yaşam koşulları sağlamak için acilen daha fazla kaynağa ihtiyacımız var” değerlendirmesinde bulundu.

-ANKARA TEPKİSİ-

Savaşın yerinden ettiği sivillerin Suriye’nin kuzeyinde yaşadığı sıkıntılar sürerken, Hatay gibi yüzbinlerce Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan illeri yakından ilgilendiren bir çağrı geldi.

Daha önce de ifade ettiği Suriye Politikasını bir kez daha tekrarlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, davulla zurnayla Suriye’ye geri göndereceğim. İşte milliyetçilik bu, değerli arkadaşlar. Kimseyi mağdur etmeden, ırkçılık yapmadan, onların güvenliğini sağlayarak göndereceğiz. Yine sözüm var…” diye konuştu.

Tamer Yazar