Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Valiliği…

Meteoroloji tahminlerine göre uyardı:

Meteoroloji tahminlerine göre uyardı:

Karla Karışık Yağmur, Yüksekte Kar Devam…

Meteoroloji, ilimizin de yer aldığı bölgedeki hava durumunun bugün ve yarın için karla karışık yağış şeklinde geçeceğini, yüksek bölgelerde ise kar yağacağını duyurdu. Hatay Valiliği de, Meteoroloji’nin bilgilerini vatandaşlarla paylaşarak, önlemlerin alınması uyarısını yaptı.

Hatay Valiliği duyurusu şöyle:

“Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerin yağmurlu, iç kesimlerin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda kuvvetli, iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzeyli ve doğulu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra, Anamur ile Silifke arasında ve iç kesimlerde, kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar, yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

28.01.2022 sabah saatlerine kadar, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz Bölgesi’nde gece ve sabah saatlerinde, kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”

Denizlerimizde beklenen fırtına için de şöyle denildi:

“Doğu Akdeniz’in batısında, akşam saatlerinden itibaren (Anamur ile Silifke arası) kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.” -Mutlu Yanık-