Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tokdemir, Nebati’ye sordu:

Vatandaş Korumalı Ekonomik Modeliniz

Vatandaş Korumalı Ekonomik Modeliniz Var mı?

Hatay CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, ekonomide “Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı” uygulaması yanında, “Vatandaş Korumalı” bir ekonomi modeli izlenip izlenmeyeceğini sordu. Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığı’na bir önerge verdi. Tokdemir, Ekonomiden Sorumlu Bakan Nureddin Nebati tarafından yanıtlanması istemli önergesinde şunları sordu: “Ülkemiz, tarihinin en yakıcı krizini yaşıyor. Artık dar gelirli, emekli ve esnaf, kiraya, faturalara, ulaşıma, vergilere, harçlara çalışıyor. Piyasalar, tabiri caizse, alt üst olmuş durumda. Döviz kurunda istikrar sağlamayı amaçlayan müdahalelerin de fiyatlarda bir düşüş sağlayamadığı ortada. Akaryakıt, doğalgaz, elektrik gibi kalemlerdeki fiyat artışları, üretim maliyetlerini doğrudan etkiledi. Artık piyasalarda istikrar ve güven kalmadı. Elektriğe %52-%127 arası zam, doğalgaza son olarak gelen %25 zam, tüpe gelen %40 zam, köprülere-ulaşıma, vergi ve harçlara gelen %36 zam, buğdaya yapılan %33 zam, gıdaya yapılan zam ve daha sayamadığımız zamlar ile vatandaşın yaşama sevinci adeta elinden alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’ye;

  • 1-Vatandaşlarımızda, devletimizin yaptırım gücünün sorgulanmaması adına, fahiş fiyatların denetimini sağlayan bir denetim ve kontrol mekanizması kurulması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise nelerdir?
  • 2-Ekonomik çalışmalarınız arasında, Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı dışında, Vatandaş Korumalı bir ekonomik model çalışmanız var mıdır?
  • 3-Yapılan fahiş fatura zamlarına ilişkin, vatandaşa fatura desteği ödenmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?”
    -Cemil Yıldız-