Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TYSD 94 yaşında

Kısa adı TYSD olan,

Kısa adı TYSD olan, Türkiye Yardımsevenler Derneği, 94. Yıl mutluluğu yaşıyor. Cumartesi günü sabah, Yardımsevenler Derneği Antakya Şube Başkanı ile yönetici ve üyeleri, birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Antakya Şube Başkanı F. Gülsev Ömeroğlu, 94. Yıl gururunu birlikte yaşadıklarının altını çizdi ve şu açıklamayı yaptı:

Türkiye Yardımsevenler Derneği, 19 Şubat 1928 yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da kurmuş olduğu ilk derneklerden biridir. Ankara’da, genel merkeze bağlı 138 şubemizle, Atamızın izinde, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyet kadınları olarak çalışmaktayız. Antakya’da, 1966 yılında, rahmetli Semiha Bereket ve yönetimi tarafından kurulmuştur.

Derneğimizin amacı, muhtaç ailelere ve eğitime katkıda bulunmaktır. Eğitim, bir ülkenin kalkınmasında en önemli bir unsurdur. Bunun için biz de gelirlerimizin büyük bir bölümünü, yükseköğrenim gören öğrencilerimize karşılıksız burs olarak vermekteyiz.

Bu giderlerimizi, üyelerimizin aidat ve bağışlarından, hayır sahibi vatandaşlarımızın bağışlarından, yapmış olduğumuz faaliyetlerden karşılamaktayız. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” -Mutlu Yanık-