Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

HATAY AŞIDA % 82,3’Ü

HATAY AŞIDA % 82,3’Ü YAKALADI
İlimiz Hatay genelinde, koronavirüsle mücadelede aşılama uygulamasında, 18 yaş ve üzeri nüfusta % 82.3’lük orana ulaşıldı. Resmi veriler, Hatay’da 18 yaş üzeri nüfusun % 82,3’ünün aşılandığını gösterirken, Türkiye genelinde ise bu oran % 85 olarak bildirildi. Bu durumda, Türkiye ortalamasında aşı oranı, Hatay’ın % 2,7 üzerinde gerçekleşti. Türkiye genelinde, düne kadar 145 milyon 128 bin 369 doz aşı yapıldı.

KOVİD KAYIPLARI 65 YAŞ ÜZERİLERDE

Sağlık İl Müdürlüğü, son dönemdeki kovid kayıplarının büyük bir bölümünün, 65 yaş üzeri nüfusta yaşandığını bildirdi.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün koronavirüsle mücadele ekseninde iki ayrı mesajı şöyle:
-Varyantın güçlü olduğu, aşınınsa bulunmadığı veya yaygınlaşmadığı dönemde, kovid-19, sağlıklı ve genç kişilerde de ölüm sebebi olabiliyordu. Bu dönemdeyse, kayıplarımızı genellikle 65 yaş üstünden, hali hazırda bir veya birden çok hastalığı olanlardan veriyoruz. Kendimizi koruyalım.
-Variola virüsünün neden olduğu Çiçek Hastalığı gibi birçok hastalık, aşıyla ortadan kalktı. Başka pek çok bulaşıcı hastalıksa, aşılar sayesinde önlenip, yayılımları engellenebiliyor. Biz de aşı ve zayıf varyant avantajıyla Kovid-19’a karşı artık güçlüyüz. Aşılarınızı yaptırın.

Hatay’da hava durumu

Güneşli, Isı 15 ve 10 Derece

İlimiz Hatay, bahardan günler yaşıyor. İki üç gündür hava, adeta baharın habercisi gibi. Yer yer çiçekler açmış durumda. Meteoroloji, dün ilimiz Hatay’da hava sıcaklığının, gündüzleri 21 dereceye kadar yükseldiğini, gece ise en düşük ısının 8 derece olduğunu duyurdu. Meteorolojiye göre, bugün de yağış yok. Hava, parçalı bulutlu. Isı, 21 dereceden 15 dereceye düşecek. Gece hava sıcaklığı ise 10 derece olacak.

Ehliyet Sınavında Kopya

Kulaklık, Kamera, Wifi ele geçti…

Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personel, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasındaki sürücü belgesi sınavında kopya çekmek isteyen bir adayı belirledi. Sürücü belgesi almak isteyen A.E.’nin sınav salonu girişinde yapılan üst aramasında;

▪️1 adet kulaklık,

▪️1 adet kamera,

▪️1 adet wifi,

▪️1 adet sim kart ele geçirildi.

Şahıs hakkında, 6114 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Kırıkhan’da Kaza

Alkollü dolmuş şoförü, aracı kaldırıma tosladı

İlimiz Kırıkhan ilçesinde, alkollü olarak dolmuş kullandığı belirlenen bir sürücü, aracı kaldırımın üzerine çıkardı. Olayda, 1 kişi yaralandı. Kaza, 21 Şubat Pazartesi gecesi Şehit Erdoğan Caddesi’nde meydana geldi.

Güvenilir kaynaklara göre, alkollü olan Osman İ. (56), kullandığı 31 T 6030 plakalı ticari taksinin direksiyon hakimiyetini kaybedince, kontrolden çıkan araç, önce bir aydınlatma direğine, ardından da kaldırımda bulunan Hakan K.’ye (43) çarptı.

Kazada yaralanan Hakan Y., Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne tedavi amacıyla kaldırılırken, alkollü olduğu belirlenen sürücü Osman İ. de yine hastaneye, alkol tespiti için götürüldü ve gözaltına alındı.

Dörtyol’da Uyuşturucu Şebekesi

15 Kişiye gözaltı…

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Dörtyol’da uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen 15 şüpheli şahıs yakalandı Şahısların üzerinde, ikamet ve işyerlerindeki aramalarda;

▪️50,60 gram toz esrar,

▪️118,30 gram esrar,

▪️36 adet captagon,

▪️27,12 gram metamfetamin,

▪️1,20 gram sentetik kannabinoid,

▪️2,40 gram takoz esrar,

▪️2 gram eroin,

▪️23 adet sentetik ecza ele geçirildi.

HDP İl Kongresi 6 Mart’ta

Halkların Demokrasi Partisi Hatay İl Kongresi, önümüzdeki hafta sonunda yapılıyor. Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın da katılacağı belirtilen HDP İl Kongresinin 6 Mart Pazar günü, Defne ilçesi Bedircan Düğün Salonu’nda saat 11.00’de başlayacağı duyuruldu.

Bakanlık devrede

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE), hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti.

Süre uzatıldı

TEKNOFEST kapsamında her yıl teknoloji meraklısı gençlerin katıldığı ve bu yıl Azerbaycan’da yapılacak TEKNOFEST Azerbaycan Teknoloji Yarışmalarının başvuru süresi uzatıldı.

Buğday arzı

Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, “Türkiye, buğday konusunda kendi kendine yeten bir ülkedir. Ülke genelinde buğdayla ilgili kesinlikle bir sıkıntımız olmaz” dedi.

TOKİ Projesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik İstanbul’da 420 konutluk projeyi hayata geçirecek.

Kampanya sürüyor

2 Mart’a kadar…

Türk Telekom, “Yıldızlı Günler” kampanyasıyla mevcut müşterilerine fırsatlar sağlarken; yeni müşterilerine, yüksek hızlı fiber internet paketlerinde ayrıcalıklı teklifler sunuyor.

İlk uygulama Mersin’de

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS), Mersin’de kullanılmaya başlandı.

Emniyet bünyesinde

Dolandırıcılık suçlarının azaltılması ve bu suç türüyle daha etkin mücadele amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü kuruldu.

Sezondan umutluyuz

Salgının en fazla etkilediği sektörlerden turizmdeki durgunluk nedeniyle son iki yıldır alternatif işlere yönelen rehberler, rezervasyonlardaki hareketlilik dolayısıyla mesleklerine dönmeye başladı.

Uçmayı sevdik

Türkiye’de hava yolunu kullanan yolcu sayısının, 2023’te, geçen yıla kıyasla yüzde 68 artışla 216 milyon 615 bine yükselmesi bekleniyor.

Anayasaya uygun

Anayasa Mahkemesi, özel sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personeline karşı işlenen tehdit, hakaret suçlarında cezaların yarı oranında artırılmasını ve hapis cezasının ertelenmemesini düzenleyen kanun hükmünün iptal istemini reddetti.

Türk Müteahhitlerin

Pazar kaygısı yüksek

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, “Gerek Rusya, gerek Ukrayna, hem müteahhitlik hem de turizm açısından çok önem verdiğimiz iki ülke” dedi.

Kömürden çıkış

İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak, “Uzun vadeli projeksiyonlarda planlamaların doğru şekilde yapılıp, ona göre kömürden çıkış hedefinin belirlenmesi lazım” dedi.

Rekabet Kurulu

Birinci ve ikinci el araç satışı pazarlarında faaliyet gösteren 24 teşebbüs hakkında yürütülen rekabet soruşturması kapsamında sözlü savunma toplantısı Rekabet Kurulunda gerçekleştirildi.

Halciler istiyor…

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, “Meyve ve sebze fiyatının, halde arz ve talebe göre paydaşlarca belirlenmesi lazım. Büyük market zincirleri, halleri baypas ederek, fiyat oluşumunu kendilerine göre yapıyorlar” dedi.

Staj imkanı

Organize sanayi bölgelerindeki (OSB) mesleki ve teknik anadolu liselerinde eğitim gören 61 binden fazla genç, “Ulusal Staj Programı” aracılığıyla sunulan imkanlardan faydalanabilecek.

Trafik verisi

Ocak’ta trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 55,2’sini otomobil, yüzde 21,6’sını kamyonet, yüzde 12,6’sını motosiklet, yüzde 4,5’ini kamyon, yüzde 4,5’ini traktör, yüzde 0,9’unu minibüs, yüzde 0,5’ini otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Kırsal Kalkınma

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında bu yıl 2 bin kişiye toplam 200 milyon liralık hibe verilmesini planlıyor.

Yüzde 42,4 arttı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, Aralık 2021’de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 artarak 4 milyon 27 bin 427 ton oldu.

En çok talep

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ortaokullarda en çok tercih edilen seçmeli ders matematik, liselerde ise sosyal etkinlik oldu.

Üretici eleştirisi

İthal ürünler için

“TZOB olarak, sürekli ithalata dayanan tedarik politikasına her zaman karşı olduk” diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “İhtiyacımız olan buğday ve arpayı rahatlıkla verilecek desteklerle ülkemizde üretebiliriz.”

TOBB verisi

Ocak 2022’de kapanan şirket sayısı, Ocak 2021’e göre %7,8, kapanan kooperatif sayısında %933,3 oranında artış olup, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %15,2 azalış oldu.

Emniyet uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, uluslararası para transferi sağlayan swift sistemi üzerinden dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulundu.

İhracat dengesi

Türkiye’nin Rusya’dan 2021 yılında yaptığı toplam tarım ürünleri ithalatı 4.3 milyar dolar. Rusya’ya yaptığı ihracat ise 1.5 milyar dolar seviyesinde.

Daha bulaşıcı

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19’un Omicron varyantının giderek yayılan alt türlerinden BA.2’nin, diğer alt varyantlara göre daha bulaşıcı olduğunu açıkladı.

Bakan mesajı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Atık sularımızı dönüştürmek zorundayız. Su kaynaklarımız sınırsız değil. Kullanımlarımızı, alışkanlıklarımızı değiştirmek zorundayız” dedi.

Sağlıkta Şiddet

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir.”

İlk görüşme

23 Şubat 1994’te, dönemin Başbakanı olan Tansu Çiller’in dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i aramasıyla gerçekleşen ilk cep telefonu görüşmesinin üzerinden 28 yıl geçti.

100 bin katılımcı

Türkiye İş Bankası’nın sürdürülebilir bir gelecek hedefi kapsamında hayata geçirdiği “Geleceğe Orman” uygulaması, 100 bin katılımcıya erişti.

YÖK açıklaması

YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda, yeni sistemde, sıfıra yakın olanların üniversiteye gireceği yönündeki iddialara ilişkin, “Programa girecek olan öğrenciler, ancak puanı ve sıralaması o kontenjana yetiyorsa kazanacaklar” dedi.

Savaşın etkisi

İş dünyası, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi yakından izliyor. İki ülkenin Türkiye’nin gıda ithalatında yüzde 40, turizmde yüzde 25, doğalgaz ithalatında yüzde 50 payı bulunuyor.

Çelik Sektörü

Dünya çelik üretimi Çin’de talebin azalması ve Avrupa’daki yüksek enerji fiyatları nedeniyle Ocak ayında yüzde 6.1 düştü. Çelik üretimi AB ülkelerinde yüzde 6.8, Türkiye’de ise yüzde 7.8 geriledi.

Taşeron sorunu

Malzeme fiyatlarındaki hızlı yükseliş, inşaat sektöründe iş yapacak taşeron sorunu başlattı. Taşeronlar, kendilerini uzun süre bağlayacak anlaşmalara yanaşmazken, birçok şirketin, proje öteleme yoluna gittiği ya da günlük fiyatlamaya geçtiği aktarılıyor.

Kar payı dağıtımı

Erdemir, ortaklarına hisse başına 4,45 lira brüt olmak üzere toplam 15,6 milyar lira temettü dağıtılmasını genel kurula teklif edecek.

Vekilden davet var

“Altınözü ilçesi, ziyaretçilerinin keşfetmesini bekleyen çok sayıda tarihî mirasa ev sahipliği yapmakta” diyen, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Altınözü, lezzetli yemekleri ve misafirperver insanlarıyla sizi çağırıyor” dedi.

Mart’ta iş bırakacaklar

Türk Tabipleri Birliği (TTB), daha önce başlattığı “Emek Bizim Söz Bizim” eylem programı kapsamında, hekimlerin 14-15 Mart’ta ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu uyardı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya-Ukrayna krizi konusunda, “Eğer böyle bir savaş çıkarsa, en büyük zararı görecek olan ülkelerden birisi Türkiye’dir” dedi.

Pamuk üretimi

Geçen hafta Hatay’da düzenlenen 6. Ulusal Pamuk Zirvesi’nde bir araya gelen sektör temsilcileri, dünyanın en büyük GDO’suz pamuk üreticisi olan Türkiye’nin sahip olduğu bu avantajın, Paris Anlaşması ve Yeşil Mutabakat sürecinde önemli kazanımlar getireceğini belirtti.

Yüzde 42,4 arttı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, Aralık 2021’de, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 artarak 4 milyon 27 bin 427 ton oldu.

22 Mart’ta savunma

Rekabet Kurulu tarafından, 23 zincir market hakkında yürütülen soruşturmada, sözlü savunma toplantısı 22 Mart’ta yapılacak.

Listede yokuz

Avrupa Birliği Komisyonu, kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadelede stratejik eksikliği bulunduğu gerekçesi ile AB’nin mali sistemine tehdit teşkil eden ülkeleri belirleyerek yayınladığı gri listeye Türkiye’yi almadı.

GAPTARIM Fuarı

GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarlarının 13’üncüsü 23 Şubat’ta Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

100 TL ve 50 TL’lik

Merkez Bankası, yeni 100 TL ve 50 TL’lik banknotlar oluşturdu. Dün itibarıyla piyasaya sürülen banknotlarda, TCMB’deki yeni yöneticilere ait imzalar var.

Sedat Peker için

Tutuklama talebi

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE), hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti.