Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Barosu ile Psikolojik
Danışman Öğretmenler işbirliği:

Çocuk Hakları ile Çocuklara

Çocuk Hakları ile Çocuklara Şiddet

Hatay Barosu ile Psikolojik Danışman Öğretmenler işbirliğinde, bu alandaki görevli öğretmenlerin çocuk hakları ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanırken, çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda da eğitim veriliyor. İki kurum arasındaki işbirliği kapsamında, üç gün önce ilk etap etkinlik gerçekleştirildi.

“Psikolojik Danışman Öğretmen, Haklarını Bilen Çocuk” Projesi başladı

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, mağdur ve suça sürüklenmiş çocukların haklarını öğrenmeleri için oluşturduğu projenin ilk ayağında; Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İskenderun Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde, 30 kişilik gruplar halinde, 150 Psikolojik Danışmanlık Öğretmenine “çocuk suçluluğunun önlenmesi, aile içi şiddet ve bildirim yükümlülüğü” konularında eğitim veriyor.

Eğitim sonunda öğretmenlerin çocukları bilgilendirmeleri, projenin amaçları arasında kaydedilirken, Komisyon, Hatay’da görev yapan bütün Psikolojik Danışman Öğretmenlerle bir araya gelmeyi hedeflediğini de duyurdu.

2.Eğitim dün yapıldı

Hatay Psikologlar Derneği ve Hatay Barosu işbirliğinde, Psikolojik Gelişim Projesi kapsamında ikinci eğitim dün yapıldı.

Dün öğleden sonra saat 14.00’te Hatay Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim semineriyle, pandemi dönemi sürecinde olumsuz psikolojik etkinin azaltılmaya çalışılarak, Avukatlara yönelik psikolojik seminerler vermek suretiyle, mesleki yıpranma ve tükenmişliği en aza indirmenin hedeflendiği duyuruldu.

-Duygu Ertaş-