Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

HATAY’DA POLİSLER İÇİN ZORUNLU

HATAY’DA POLİSLER İÇİN

ZORUNLU HİZMET SÜRESİ 6 YIL

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, polislerin şark görev sürelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ilimiz Hatay’da polislerin şark görev süreleri 6 yıl oldu.

ERZİN’DE ACELE KAMULAŞTIRMA
İli
miz Erzin ilçesinde, TEİAŞ’ın yatırımı nedeniyle bir taşınmaz ile ilgili “acele kamulaştırma kararı” alındı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’ne ait, “380 kV Erzin 380 Enerji İletim Hattı Projesi” güzergahlarında bulunan bazı taşınmazların, direk yerlerinin mülkiyeti şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

BASKETBOLDA BUGÜN
HATAYSPOR-FENERBAHÇE
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi lideri Fenerbahçe, bugün Antakya’da. Hatayspor ile Fenerbahçe kadın basketbol takımları, bugün saat 12.00’de Antakya Spor Salonu’nda karşı karşıya geliyor.
Lider Fenerbahçe,
20 maçta 18 galibiyet,
2 yenilgi ve 38 puanla birinci sırada. Hatayspor ise
21 maçta 28 puanla, 10.sırada yer alıyor.

SAADET KONGRESİ PAZAR GÜNÜ
Saadet Partisi (SP)
Antakya İlçe Kongresi, hafta sonunda yapılıyor. Saadet Partisi Antakya İlçe Kongresi, 20 Mart Pazar günü, Antakya HATMEK salonunda yapılıyor. Kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ın da katılacağı duyuruldu. Halen Fadıl Koçak’ın ilçe başkanlığını yapmakta olduğu SP Antakya ilçenin kongresi, 20 Mart Pazar günü saat 14.00’te başlayacak.

SOSYOLOG GÖÇER
BUGÜN İHD’DE

Sosyolog ve Yazar Zeynel Abidin Göçer, bugün Antakya’da, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) konuğu olacak. Sosyolog Yazar Zeynel Abidin Göçer, bugün geleceği İHD Hatay Şubesi binasında, saat 14.00’te kitaplarını imzalayacak, okurlarıyla söyleşide bulunacak.
İHD açıklamasında, “Dernek binamızda 19 Mart Cumartesi günü saat 14.00 ‘te yapılacak İmza-Söyleşi etkinliğine üyelerimizi, dost kurum ve bireyleri bekleriz. Katılımınız, bizi onurlandıracaktır.”

En yaşlı İl

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2021’de yüzde 20,1 ile Sinop oldu. Bu ili yüzde 19,2 ile Kastamonu, yüzde 17,8 ile Artvin izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak oldu.

Çiğ Süte destek

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ sütte litre başına 20 kuruş olan destekleme ödemesinin, 1 Mart itibariyle 1 liraya yükseltildiğini bildirdi.

Türkiye merkez oldu

Global Survey 2020 Raporlarına göre, Türkiye, dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5. ülke olurken, en çok burun estetiği, bunu liposuction, meme, göz çevresi estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu takip etti.

Bankacılık sektörü

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 145 milyar 1 milyon lira artarak, 5 trilyon 358 milyar 596 milyon liraya çıktı.

PTT’den Anma Pulu

PTT A.Ş. tarafından, detayları ve tasarımıyla tarihe geçen köprünün bugün hizmete alınacak olması dolayısıyla “1915 Çanakkale Köprüsü’nün Açılışı” konulu tek değerli anma pulu ve ilk gün zarfı tedavüle sunuldu.

Kızılcahamam’da

AK Parti Yerel Yönetimler ile Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlıkları tarafından, Kızılcahamam’da, “AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi” düzenlenecek.

Emniyet açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yer alan yönetmelikteki değişikliklerle personelin, ilköğretim, ortaöğretim veya üniversite son sınıfa geçecek olan çocuğu olması durumunda, ipka taleplerinin kabul edilmesinin düzenlendiğini bildirdi.

Devlet huzurevleri

Yaşlıların toplumsal hayata etkin katılımının sağlanması ve hayat standartlarının yükselmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, devlet ve özel huzurevlerinde toplam 26 bin 2 kişiye hizmet veriliyor.

Erzak paketleri

Metro Türkiye mağazalarında, 70 farklı parametrede analiz ve denetimlerden geçen ürünler ile hazırlanan 4 çeşit Ramazan erzak paketi, özel fiyatlarla satışa sunuluyor.

YÖK Desteği

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile YÖK işbirliğinde, 23 araştırma üniversitesinin sağlık, sosyal bilimler ve ileri teknoloji alanlarındaki çalışmaları desteklenecek.

Afrika Pazarı

Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, “Türk firmalarının Afrika’da daha çok bağlantılar kurmasını ve Afrika’ya olan ilgilerinin artmasını sağlıyoruz” dedi.

Hububat/Bakliyat

Türk hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın 2 ayında 1 milyar 813 milyon 397 bin dolar ihracat gerçekleştirdi.

KOBİ destekleri

KOBİ tanımı, niteliklerine, sınıflandırılmasına ve uygulamalarına ilişkin esaslar, net satış hasılatları, mali bilanço tutarları ve çalışan sayıları dikkate alınarak yeniden düzenlendi, daha çok işletme bu kapsama alındı.

100 sefer iptal

Türk Hava Yolları (THY), 19 Mart’ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle, İstanbul Havalimanı kalkışlı 80 ve Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı 20 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Kalıcı yaz saati

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kalıcı yaz saati uygulamasıyla, bugüne kadar yaklaşık 8,3 milyar kilovatsaat tasarruf sağlandığını, bunun da yaklaşık 9,2 milyar liraya denk geldiğini bildirdi.

Hisse Senedi Piyasası

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 289,8 milyon dolarlık hisse senedi ve 121 milyon dolarlık DİBS satarken, 200 bin dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri aldı.

TCMB rezervi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, Şubat’ta, bir önceki aya göre yüzde 2,4 artarak 112,3 milyar dolara çıktı.

Erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 27 Mart’ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Sınavı’na (2022-MSÜ) başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.

En az 4 ilaç

Türkiye’de yaşlı nüfusta çoklu ilaç kullanımı ve sağlığa etkisinin araştırıldığı çalışmada, 65 yaş üstündekilerin yüzde 30’unun en az 4 ilaç kullandığı belirlendi.

Sağlıkta Şiddet

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetle ilgili yeni düzenlemeye ilişkin olarak, “Sağlık personeline karşı kasten yaralama, tutukluluk için tek başına karine teşkil edecek” ifadesini kullandı.

Resmi Gazete’de

Polis Şark Görevi

Polislerin “şark” görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Köprünün açılışı

107. yıl dönümünde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı da gerçekleştirildi.

Türkiye’de nüfusun

Yüzde 9,7’si yaşlı

Türkiye’de 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus 5 yılda yüzde 24 artarak, geçen yıl 8 milyon 245 bin 124 kişiye ulaştı. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2021 itibarıyla yüzde 9,7’ye çıktı.

9 İl’de Operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kendilerini asker ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çeteye operasyon düzenledi.

Personel alımı

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatına 124 sözleşmeli personel alınacak. Adaylar, başvurularını, 28 Mart Pazartesi günü saat 10.00’dan 3 Nisan Pazar günü saat 23.59’a kadar, Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” internet adresi üzerinden yapabilecek.

Esnafa Eğitim

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), esnafta sigorta bilincini artırmak için Sigorta ve Risk Yönetimi Bilincini Güçlendirme Eğitimleri (ESİB) veriyor.

Yurt dışı çıkış harcı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da 50 lira olarak belirtilen harç tutarı, 150 liraya çıkarıldı.

Hatay’da da

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Hatay’daki camilerde de düzenlenen programlarla idrak edildi.

Aşı Tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,26, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,03 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 146 milyon 377 bin 975 doza yükseldi.

Suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, FETÖ firarisi Erkam Tufan Aytav’ın YouTube kanalı üzerinden yaptığı programa katılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakanın açıklamaları

Tartışma yarattı…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, yatırımcılara, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var, rahat olun” sözleri, ekonomi çevreleri tarafından eleştiri konusu oldu.

Davutoğlu’ndan teklif

Haziran 2015’te kurulan seçim hükümetinde bakan olarak görev alan eski HDP’li Müslüm Doğan, dönemin AKP’li Başbakanı Davutoğlu’nun o dönemde HDP’ye koalisyon teklifi getirdiğini söyledi.

AYM iptal etti

Anayasa Mahkemesi, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), geçen yıl verilen yetkiyle, derneklerin yöneticilerini denetim sırasında görevden uzaklaştırabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni iptal etti.

TESK’den Esnafa

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Yalnızca esnaf ve sanatkarımıza özel olarak online ve ücretsiz verilen sigorta ve risk eğitimleri devam ediyor.”