Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Defne Belediyesi etkinliği: İpek

Defne Belediyesi etkinliği:

İpek Dokuma Kursu

Defne Belediyesi, “İpek Dokuma Kursu” açıyor. Defne Belediyesi’nden yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Defne Kozaevi’nde ücretsiz ‘İpek Dokuma Kursu’ açılacaktır. Mayıs’ın 3.haftası kursun açılması planlanmakta olup, kursiyerler için herhangi bir ücret ödenmeyecektir. 12 kişi alınacak olup, 0544-6024525 ile iletişim kurulabilir.”

93 Gr Eroin, 15 Gr Esrar Ele Geçti

Şüpheli Hassa-Aktepe’de Yakalandı

Jandarma narkotik ekipleri, ilimiz Hassa ilçesi Aktepe Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yaptığını belirledikleri bir şüpheliyi, üzerinde uyuşturucu ile birlikte suçüstü yakaladı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Hassa 10. JASAT ekipleri, M.B. adlı şüphelinin uyuşturucu ticareti yaptığını belirledi. Ekipler, şüphelinin, Gaziantep’ten Hassa’ya uyuşturucu getirdiği bilgisine ulaştı ve kişiyi fiziki takibe aldı. Jandarma narkotik ekibi, şüpheli M.B.’yi, ilçeye bağlı Aktepe Mahallesi’nde yakaladı.

Şüpheli M.B.’nin üst aramasında, 93 gram eroin ve 15 gram metamfetamin ele geçirildi. Adliyeye çıkartılan şüpheli M.B., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Üniversitelerarası Futbol Turnuvası Final Maçları

Hatay’da, MKÜ Ev Sahipliğinde…

Türkiye Üniversiteler Arası Futbol Turnuvası final maçları ilimizde yapılıyor. Afyon’da düzenlenen ÜNİLİG Futbol Turnuvasında şampiyon olan ve dereceye giren takımlar önümüzdeki süreçte Hatay’a gelecekler.

Hatay’da üniversitelerarası futbol play-off süper maçları oynanacak.

İMO Etkinliği Seminer Pazartesi günü

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Hatay Şubesi yeni yönetimi, üyesi meslek mensuplarına yönelik önemli bir eğitim semineri düzenliyor. Etkinlik, 18 Nisan Pazartesi günü Antakya’da gerçekleşecek. Prof. Dr. Erdem Canbay’ın sunumuyla, “Betonarme Taşıyıcı Sistemlerin Depreme Karşı Tasarım İlkeleri” konulu seminer, 18 Nisan saat 13:30’da, İMO Hatay Şube Binası Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Defne Belediyesi’nden Satranç Turnuvası

Kontenjan 500, Tamamı Doldu…

Defne Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Satranç Turnuvası, bu yıl Mayıs ayında yapılıyor. Defne Belediyesi yetkilileri, 500 kişinin satranç mücadelesine gireceğini, kontenjanın bu sayı ile sınırlı olduğunu ve tamamının dolduğunu duyurdu.

Defne Belediyesi’nden konuyla ilgili kısa açıklamada, “Yoğun ilginizden dolayı teşekkür ederiz. 500 kişilik kontenjan doldu. Satranç Turnuvamıza katılamayacaklara önemle duyurulur” denildi.

İskenderun Belediyesinden

Bilim Şenlikleri…

İskenderun Belediyesi, hafta sonunda “Bilim Şenliği” düzenliyor.

Bu konuda yapılan duyuru şöyle:

“İskenderun Belediyesi, 15-24 Nisan tarihleri arasında, ‘Çocuk Kitapları ve Çocuk Bilim Şenliği’ etkinliğini gerçekleştirecek. Kırk standın açılacağı Çocuk Kitapları Fuarı’na, 20 yazar ve 60 yayınevi katılım gösterecek.”

Et ve Süt Kurumu Desteği

Kesimde Hayvan Başı 2500 Tl

Et ve Süt Endüstrisi Kurumu, piyasadaki et fiyatlarını dizginleme adına yeni bir uygulama başlatıyor. Buna göre,

Et ve Süt Kurumu’nda kesilen hayvanlara, hayvan başı 2.500 TL destekleme ödemesi verilecek. Uygulama, 2 Nisan’dan başlamak üzere, 1 Mayıs 2022 tarihine kadar geçerli olacak.

519 Hastanede Kovid Hastası Yok

Türkiye’de dün itibariyle, kovid hastası hiç olmayan hastane sayısının 519 olduğu duyuruldu. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın hem yoğun bakım, hem genel olarak, hastanelerdeki kovid vakalarının minimize olduğunu gösteren bu konudaki mesajı aynen şöyle:

“Tüm Türkiye’de, yoğun bakımında bir tek kovid hastası olmayan hastane sayısı 804. Yatan kovid hasta sayısı ‘Sıfır’ olan hastane sayımız ise 519. Allah, o zor günleri semtimize uğratmasın.”

Yargıdaki yeni adım

Yargı sistemine kazandırılacak ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak yeni sistemle, hakim ve savcı yardımcıları, “usta-çırak” ilişkisinde eğitici hakim ve savcılar yanında görev alacak, 3 yıllık yardımcılık sürecinin sonunda başarılı olanlar atanacak.

Kaspersky uyardı:

Halka açık Wi-Fi…

Halka açık Wi-Fi kullanırken dikkatli davranılmalı. Özel bir bilgi alışverişi ne kadar acil olursa olsun, parolasız Wi-Fi ağları önemli bilgilerle iş yapmak için uygun bağlantılar değildir.

Kovid-19 ilacı

Sağlık Bakanlığı, molnupiravir etken maddeli antiviral Kovid-19 ilacının kullanımını; çeşitli kronik hastalıklar, kalp krizi, inme geçirenler, alzaymır, morbid obezite ve down sendromu gibi grupları da kapsayacak şekilde genişletti.

12 ay sabit fiyat

Vodafone’dan 12 ay sabit fiyat garantisi… Vodafone Faturalı ve Vodafone Evde İnternet müşterileri, 12 ay sabit fiyat garantisiyle, tarife fiyatında yaşanabilecek herhangi bir artıştan etkilenmiyor

Film Festivali

Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü ve Ay Yapım tarafından düzenlenecek Luma Kısa Film Festivali, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

14 bin 575 kişi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için 22 Mart’ta başlayan indirim kampanyasından, bugüne kadar 14 bin 575 kişi yararlandı.

İŞKUR verisi

Geçen yıl 1 milyon 292 bin kişinin istihdamına aracılık eden İŞKUR, bu yılın Ocak-Mart döneminde de 113 bin 92’si kadın, 212 bin 324’ü erkek 325 bin 416 kişinin iş sahibi olmasını sağladı.

Orman kaybı

Türkiye’de 2012-2021 yılları arasını kapsayan dönemde çıkan yangınlarda 226 bin 845 hektar ormanlık alan zarar görürken, bu kaybın 139 bin 503 hektarı, geçen yılki büyük orman yangınlarında gerçekleşti.

Sızıntı iddiaları

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden, yapılan detaylı kontrollerde, e-Devlet Kapısı altyapısında herhangi bir veri sızıntısına rastlanmadığı bildirildi.

Aşı tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,4, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,12 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı ise 147 milyon 257 bin 592 doza yükseldi.

Ek istihdama destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ek istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleri ve sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığı karşılayacak” dedi.

Pozitif çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı paylaşımda, “Yaptırdığım Kovid-19 test sonucum pozitif çıktı. Çalışmalarıma, karantina şartlarına uygun olarak devam edeceğim” dedi.

Türk start-up’lar

“Türk start-up”ları, yılın ilk çeyreğinde aldığı yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırımla, 2021 genelinde elde ettiği 1,5 milyar dolarlık yatırım tutarına yaklaştı.

Şubat’ta yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi, Şubat’ta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,5, ithalat birim değer endeksi yüzde 36,5 arttı.

Sonuçlar açıklandı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi’nin 2 ve 3 Nisan’da yapılan 2021-2022 Bahar Dönemi ara sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarına, “aosogrenci.anadolu.edu.tr” internet adresinden erişebilecek.

Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde 804 hastanenin yoğun bakımında, 519 hastanenin de yataklı kliniğinde Kovid-19 hastası bulunmadığını bildirdi.

Market fiyatları

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Mart ayında markette en fazla artan ürün yüzde 157,55 ile kuru soğanda oldu. Markette fiyatı en çok azalan ürün ise yüzde 18,93 ile pırasa oldu.”

İhracatçıya haber

İhracatçıların Merkez Bankası’na satmak zorunda oldukları döviz gelirinde oranın artacağı belirtildi. Normalde yüzde 25olan oranın yüzde 40’a çıkarılacağı bildirildi.

EKO İKLİM Zirvesi

Ankara Ticaret Odası’nın desteği ve öncülüğünde 30-31 Mart tarihlerinde düzenlenen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı”nda, iklim değişikliğinin ekonomiye etkileri ve yeşil dönüşüm tüm yönleriyle ele alındı.

Sebze hasadı

Türkiye’nin sebze üretiminde önemli yere sahip Antalya’da, havaların ısınmasıyla ve buna bağlı olarak seralardaki ürünlerin hızlı olgunlaşmasıyla hasatta hareketlilik yaşanıyor.

KOBİ’lere destek

Yurtiçi Kargo, Fast Trade isimli projesiyle, e-ticaret üzerinden ihracat yapmak isteyen KOBİ’lere büyük avantajlar sağlıyor.

Mart’ta arttı

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 artarak 1 milyon 68 bin TEU olarak gerçekleşti.

İhtiyaç sahiplerine

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Mart ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine 6,6 milyar lirayı aşan nakdi yardımda bulunduklarını bildirdi.

Kamu-Sen talebi

Mart ayında çalışan bir kişinin yoksulluk sınırı 6 bin 184 lira, dört kişilik ailenin asgari geçim haddi ise 13 bin 446 lira olarak hesaplandı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, enflasyon farklarının her ay maaşlara yansıtılması önerisinde bulundu.

İkinci el oto

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, geçen ay Şubat’a kıyasla yüzde 29, araç fiyatları da ortalama yüzde 1,6 arttı.

Çocuk Sanat Festivali

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 18-23 Nisan’da “Çocuk Sanat Festivali”ne ev sahipliği yapacak.

DSİ çalışması

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan hayvan içme suyu göletleri, hayvancılığa ve kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor.

Destekleme ödemesi

Tüketicilere ucuz et sağlanması, besici ve tüketicinin korunması, fiyat dalgalanmalarının önlenmesi amacıyla, ESK tarafından, Ramazan ayı süresince kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına, yetiştiricilere destekleme ödemesi yapılacak.

Aşı sertifikası

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, ülkeye Türkiye’den giriş yapanlara uygulanan Kovid-19 aşı sertifikası gösterme zorunluluğunu kaldırdı.

TÜRMOB talebi

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaat işinin bir trampa olduğunu belirterek, “Karşılıklı yapılan teslimlerin bedellerinin birbirine eşit olması gerekiyor. Bu kapsamda, tebliğ taslağında yeniden düzenlemeye gidilmelidir” dedi.