Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Esrarengiz Olaylar! Armutlu’da, 6

Esrarengiz Olaylar!

Armutlu’da, 6 saat arayla 2 işyerine pompalı tüfekle saldırı…

İlimiz Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’ne, üç gün önce gece yarısından sonra, biri de sabaha doğru olmak üzere, gece pompalı tüfekle saldırı gerçekleşti. Kim tarafından, hangi amaçla düzenlendiği anlaşılamayan olay esrarengizliğini korurken, polis, bölgedeki MOBESE kameralarını takibe alarak olayı aydınlatmaya çalışıyor.

Üç gün önce, Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde, oyuncak malzemesi satan, bölgenin 30 yıllık esnafının işyerine pompalı tüfekle saldırı sonrası yaklaşık 2000 liralık maddi hasar oluşurken, aynı gecenin devamı sabaha doğru saat 05.00 sıralarında, Armutlu Mahallesi Bucak Sokak’ta, bu kez iklimlendirme klima işletmesine aynı şekilde, bir araçtan inilerek pompalı tüfek saldırısı yapıldı, camlar kırıldı.

Defne İlçe Emniyeti yetkilileri, bölgedeki MOBESE’leri incelemeye alarak olayı aydınlatmaya çalışıyor.

EXPO Antakya’da konser günü

Feridun Düzağaç

EXPO Antakya, bugün Feridun Düzağaç konserine ev sahipliği yapıyor. Türk Rock Müziğinin güçlü ismi Feridun Düzağaç, 22 Nisan Cuma akşamı saat 21.00’de Antakya’da EXPO Amfi Tiyatro’da Hataylılarla buluşacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi, konserlere gitmek isteyen vatandaşlar için otobüs seferleri tahsis etti.

Servis kalkış yerleri ve saat bilgileri şu şekilde olacak:

•Antakya Köprübaşı (19.00-20.30 arası)

•HMKÜ Kampüs (19.00-20.30 arası)

•PAC Meydanı (19.00)

Hatay’da Yarın enerji verilemeyecek yerler

İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik dağıtım şirketince gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:

Antakya İlçesi Kuzeytepe Mahallesi, 9:00-15:00 saatleri arası,

Belen İlçesi Soğukoluk Mahallesi Güzelyayla Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,

Erzin İlçesi Hürriyet Mahallesi, Hürriyet Küme Evleri Sokağa 9:00-17:00 saatleri arasında TEİAŞ çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Enerji kısıtlaması nedeniyle

Antakya’da 3 Mahalle Su’suz Kaldı

Antakya’da yaşanan enerji kesintisi nedeniyle, dün kentin en büyük 3 yerleşim biriminde sular kesildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU, bir duyuruyla; Haraparası, Orhanlı ve Sofular Mahallelerinde arıza nedeniyle suların kesildiğini, muhtemelen, enerjinin geleceği saat olan 17.00’den sonra su iletiminin sağlanabileceğini şöyle duyurdu:

“Antakya Mezbahane Terfi Merkezi’nde meydana gelen Toroslar EDAŞ kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle, 3 mahallemize su verilemiyor. Saat 17.00’da elektrik enerjisi verilmesiyle, su iletimi tekrardan sağlanacak.”

680.000 Makaron Ele Geçti

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 18 Nisan Pazartesi günü Dörtyol Ocaklı Mahallesi’nde bulunan T.M.’nin ikametinde yapılan aramada 680.000 adet gümrük kaçağı makaron ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, T.M. hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapıldı.

Çiftçi kesimi uyardı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Türkiye’de herkes ‘kur arttı, kur düştü’, bunu konuşuyor. Üretimi kimse konuşmuyor. Gıda üretimini artıramazsak, yaşadığımız krizler nasıl aşılacak kimse bunu konuşmuyor.”

3 Haziran’da vizyonda

Yapımcılığını Hakan Eren’in, yönetmenliğini ve senaryosunu Onur Aldoğan’ın üstlendiği “Şimdi Yandık” filmi,3 Haziran’da vizyona girecek.

Kömür ihtiyacı

TKİ tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı 81 ildeki okul ve kurumlara 2022-2023 eğitim öğretim yılında Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunca (TKİ) azami 600 bin ton kömür dağıtımı gerçekleştirilecek.

Ormanlar eksiliyor

Resmi rakamlara göre Türkiye’de 22,9 milyon hektar orman alanı olduğunu söyleyen, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, “Türkiye’de, 2020 sonuna kadar 748 bin hektar kadar orman alanı ormancılık dışı faaliyetlerle niteliğini kaybetti” dedi.

Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “14 Şubat 2022’de Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Cuma günü Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz.”

Bor üretimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, borda uç ürün ve yüksek teknoloji çalışmalarının sonuçlarının alınmaya başladığını belirterek, “2022, bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacak” dedi.

Okullara Kütüphane

Bakanlık açıklamasına göre, 2021 yılı sonu itibariyle, şu anda Türkiye’de, 81 ilde 922 ilçede kütüphanesi olmayan tek bir okul bile kalmadı.

Kovid-19 ilacı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağır Kovid-19 hastalığı geçirmeyen, fakat hastaneye kaldırılma riski yüksek olanlar için Pfizer ilaç firmasının geliştirdiği ağızdan alınan Kovid-19 ilacını tavsiye ettiklerini açıkladı.

Hekimlere ilişkin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, memuriyetten istifa eden veya son yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ndaki başarısıyla uzmanlık eğitimi programına yerleşenlerin, tek sefere mahsus, kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabileceğini belirtti.

1 ve 2 Türkiye’den

Suudi Arabistan’da düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda, ezan dalında, Türkiye’den Muhsin Kara’nın birinci, Alpcan Çelik’in de ikinci olduğu bildirildi.

Esnafa çağrı

‘Finansal Okuryazarlık Eğitimine’ esnafın katılımının önemli olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her işletme sahibinin finansal okuryazarlığı iyi bilmesi gerekiyor” dedi.

Yeni varyant

Koronavirüsün Omicron varyantının alt bir türü olan Omicron XE isimli yeni bir varyantın İngiltere’de baskın hale gelmesi bekleniyor. Omicron XE, şu an için Japonya’da ve İngiltere’de tespit edilmiş durumda.

Yüzde 16,69 arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Şubat’ta, yıllık bazda yüzde 80,99, aylık bazda yüzde 16,69 artış gösterdi.

İş derdimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun, çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Akşener eleştirisi

Vatandaşların bugün tane ile domates alabildiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’a, “Muhterem, yahu bugün ne olacak? Yarın ne olacak? Masal anlatmayı bırak biraz da ondan bahset!” dedi.

Yeniden büyük aile

Artan kiralar, ev almanın güçleşmesi, özellikle gençlerin evden ayrılıp yeni bir yaşam kurmasını zorlaştırırken, daha önce evinden ayrılmış birçok yetişkin de yine ailesinin yanına dönmek zorunda kalıyor.

500 binin altında

TEPAV’ın 116’cısını yayımladığı İstihdam İzleme Bülteni’ne göre, Türkiye’de çiftçi sayısı, son yılların en düşük seviyesine gerileyerek 500 binin altına düştü.

Çiftçi takipte

Ziraat Bankası’ndan, kredi borcu takibe düşen çiftçiler için düzenleme! Takip hesaplarında bulunan tarımsal kredi borcunun tek seferde kapatılması halinde, kredilerin takibe intikal ettiği tarihten sonraki dönem için, temerrüt veya başka herhangi bir ad altında faiz talep edilmeyecek.

400 milyon dolar

Türkiye’nin kuru meyve ve mamulleri sektörünün 3 aydaki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 403 milyon 251 bin dolar oldu.

Destek kapsamında

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek “Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar” yürürlüğe girerken “yeşil hizmetler” sektörü de ilk defa destek kapsamında yer aldı.

Proje bazlı teşvikte

Asgari sabit yatırım

Projelerin karar kapsamında değerlendirmeye tabi tutulabilmesi için asgari sabit yatırım tutarı 500 milyon liradan 1 milyar liraya çıkarıldı.

Bayram tatili

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen tatilciler yurt içinde kültür ve gastronomi turlarını, yurt dışında ise Balkanlar, Orta Avrupa, İtalya ve İspanya turlarını tercih ediyor.

Tosyalı Holding

Hatay ekonomisinin amiral gemilerinden, Tosyalı Holding şirketlerinden Tosyalı Algerie, Cezayir’in en büyük boru ihracatını Angola’ya gerçekleştirecek.

Resmi Gazete’de

Hakim ve savcılar için hazırlanan “Türk Yargı Etiği Bildirgesi Kapsamında Sosyal Medya Kullanım Rehberi”ne ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

AK Parti’ye katıldı

MHP’den ihraç edildikten sonra 2018’de İYİ Parti’den Balıkesir Milletvekili seçilen, 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçime giren Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, AK Parti’ye katıldı.

Bakanlığa yetki

Tarım Bakanlığı’nca bazı tarım ürünleri ihracatında düzenleme yapılabilmesi, “kati ihracat” kriterine bağlandı. Bakanlık, süt ve krema ihracatı için de dönemsel düzenleme yapabilecek.

Fiyat artışı %43

TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin derlediği verilere göre, Türkiye genelinde Ocak 2019’da 436 dolar seviyesinde bulunan ortalama konut metrekare fiyatı, bu yılın Şubat ayında 624 dolara yükseldi.

Ödeme zorluğu

Yüksek enflasyon ve TL’deki değer kaybının yarattığı alım gücü kaybı ve hanehalkı bütçesini yönetme güçlüğü, tüketicinin ihtiyaç kredisi taksitlerini de vurdu. Tahsili gecikmiş oranı ihtiyaç kredilerinde bir yılda yüzde 48,3 arttı.

31 Mayıs’a ertelendi

Daha önce iki kez ertelenen, yenilenebilir kaynak alanları yönetmeliği kapsamında açılan ve 27 Nisan’ta yapılması beklenen, üzgâr enerji santrali (RES) bağlantı hakkı yarışmalarına başvurular bir kez daha ötelendi.

Vekil’den Bakan’a

CHP Hatay Vekili İsmet Tokdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’a, “Seçim bölgem olan Hatay ili genelinde, çocuklu ve ihtiyaç sahibi ailelere beslenme için Bakanlığınızın yaptığı sosyal yardım miktarı ne kadardır?” sorusunu yöneltti.

Salgın bitiyor mu?

Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı haftalık Kovid-19 güncellemesi raporunda, 11-17 Nisan’daki küresel vaka artış verileri paylaşıldı. Buna göre, küresel Kovid-19 vaka artış oranı son 1 aydır düşüşünü sürdürüyor.

60 gün ek süre

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, hibe sözleşmesi imzalandığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ek süre verildiği halde tamamlanamayan yatırımlar için 60 gün süre verildi.

Geçiş hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan yeni düzenlemeyle, liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere okul dışında kalmamaları için öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanındı.

Bayram telaşı

Enuygun.com’un verilerine göre, bayram seyahati için araçların yüzde 85’i, 1 Nisan- 17 Nisan aralığında kiralandı. Araçlara en fazla ödenen tutar 8 günlük 6 bin 776 TL , minimum ödenen tutar 2 günlük 550 TL oldu.

KDV iade prosedürü

Sektör ayrımı yapılmaksızın, imal ettikleri malları doğrudan ihraç eden imalatçıların katma değer vergisi (KDV) iade prosedürü kolaylaştırıldı.

AYM gündeminde

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Seçim Kanunu’nda değişiklik yapan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin ilk incelemesini tamamladı.

Emsal karar

Gecikmeli uçuş tazminatı hukuka aykırı bulundu! Yargıtay, uçağın 5 saat gecikmeyle hareket etmesi durumunda tazminat ödenmesi kararını bozdu.

Destici eleştirdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sığınmacıların Türkiye’de kalıcı olmalarını doğru bulmadıklarını belirterek, “Biz, bunları vatandaşımız yapmayacağız ve kendi ülkelerine göndereceğiz. Nihai hedefimiz bu” dedi.

Bakanlık düzenlemesi

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu, pandemi bakım hizmetlerini, hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı.