Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

1,8 Kg ESRAR ELE

1,8 Kg ESRAR ELE GEÇTİ
TIR’LA GÖTÜRÜLECEKTİ


İskenderun Narkotik Polisi, İskenderun’dan Adana’ya götürülmek üzere, bir TIR içinde
1 kilo 762 gram esrar ele geçirdi.
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretini önlemeye yönelik 24 Nisan Pazar günü İskenderun’da yapılan çalışmada, D.Ö.’nün sevk ve idaresindeki 01…plaka sayılı araçta ve iş yerinde yapılan aramada 1762 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, şüpheli D.Ö yakalandı ve gözaltına alındı.

SMMMO, Staja giriş hakkı kazananları açıkladı

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 2022-1.Dönem Staja Giriş Sınavı’nı kazanan aday meslektaşları önce tebrik etti, sonra isimlerini duyurdu.
Hatay SMMMO’nun, meslektaş adaylarına yönelik “Tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz” mesajının sonunda, staja giriş hakkı kazanan muhasebeci adaylarının isimleri şöyle sıralandı: Pınar Kavuk, Gizem Nehir, Mehmet Akif Ulaş, Selahattin Coşkun, Gamze Soysal, Cuma Mercimek, Abdulmecit Önal, Esra Eskiocak, Turgay Güzel, Emel Başdaş, Gülcam Gül, İzel Mutluer, İmran Salkım, Büşra Kısa, Ömer Öztürk, Mehmet Kartay, Husig Emlikyan, Perihan Ekiz, Nur Hilal Göyce, Selin Akkar Furan, Hatice Karadurmuş, Melek Yeter, Menekşe Sığırcık, Nazik Kaya, Elif Çözeli, Pelin Dövme, Zeynel Abidin Payam, Seray Ertuğrul, Burcu Köse, Abdullaj Mercimek, Mehmet Reşat Dokuzoğlu, Metin Sümer, Derya Barburoğlu.

Üretici beklentisi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Üreticinin, bir sonraki üretim dönemi için ihtiyacı olacak finansmanının sağlanması bakımından, kredi temininde kolaylık gösterilmelidir ki, üretim sekteye uğramasın.”

Zincir Marketler

Esnafın gündeminde

Zincir marketlerin, hem esnafın kazancını hem piyasa fiyatlarını alt üst ettiğini savunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincirler, piyasa fiyatlarıyla hamur gibi oynuyor” dedi.

TOBB verisi

2022’nin ilk 3 ayında, 2021’in ilk 3 ayına göre kapanan şirket sayısı %17,3 kapanan kooperatif sayısı %194,4 artarken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %12,3 azalma oldu.

Yerli turistler

Yerli turistlerin geçen yıl yaptığı seyahat harcamaları, bir önceki yıla göre yüzde 80,2 artarak 58 milyar 104 milyon 752 bin lira olarak gerçekleşti.

Tarımsal üretim

Türkiye’de çiftçi sayısı hızla azalırken, üreticiler, tehlikenin boyutuna dikkat çekiyor. Artık tarımsal üretimi kumar oynamaya benzeten üreticilere göre, bu şartlarda ekim yapacak çiftçi bulmak imkansız.

Açıklamaya tepki

Dışişleri Bakanlığı: “Bazı batılı liderler, son günlerde, ‘soykırımın’ ancak mahkeme kararıyla tespit edilebileceğini savunuyor. Doğru! Aynı kişilerin, yetkili bir mahkeme kararı olmadan 1915 olayları için ‘soykırım’ kelimesini siyasi saiklerle kullanmaları ise iki yüzlülüklerinin en bariz örneğidir.”

Her il ayrı ayrı

Muhalefet partilerinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için kurduğu altılı masa, üçüncü toplantısını yaptı. Masanın gündeminde, yeni seçim yasası ve seçim güvenliği var. Kurulan komisyonda, her il ayrı ayrı ele alınacak.

Vatandaş beklentisi

Hükümetten, asgari ücret ve emekli ikramiyelerine zam için bütçe çıkmadı. Kamu kaynaklarının nereye aktarılacağının iktidarın tercihi olduğunu belirten iktisatçılar, “Kaynaklar, verimsiz projelere gidiyor” diyor.

Şeffaflık Derneği’nin

Yolsuzluk Araştırması

Çalışmanın bulgularına göre, toplumun yüzde 82 gibi büyük bir çoğunluğu siyasi partilerde yolsuzluk olduğunu düşünürken, yüzde 77 “belediye ve yerel yönetimlerde”, yüzde 75 “kamu kurumlarında”, yüzde 74 “medyada”, yüzde 73 ise “özel sektörde” -yolsuzluk var- diyor.

Aşı Tablosu

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

Trafik kazaları

Kazalara neden olan sürücü kusurları arasında “araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak”, “kavşak, geçiş önceliğine uymamak” ve “şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak” başta geldi.

%25 zam yolda

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte üretimde yaşanan maliyet artışları, otomobil fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Yılsonuna kadar araçların sadece fabrikadan çıkışına yaklaşık %25 zam geleceği belirtiliyor.

Araç kiralamada

Sahte sitelere dikkat!

İTO Taşıt Kiralama Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis üyesi İlhan Yılmaz, araç kiralama pazarında dolandırıcılara dikkat edilmesi konusunda, özellikle de bayram öncesinde uyardı.

Sera üreticilerine

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), bu yıl sera üreticilerine 165 milyon TL’lik hasar ödemesi gerçekleştirdi.

Güven Endeksi

Güven endeksi, Nisan’da, geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 3, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,9 ve inşaat sektöründe yüzde 3 arttı.

TCMB verisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Nisan ayına ilişkin açıklanan İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi, Nisan’da, bir önceki aya göre 1,2 puan artarak 109,7’ye çıktı.

%77,8 seviyesinde

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), Nisan’da, bir önceki aya göre 0,5 puan artarak yüzde 77,8 seviyesine yükseldi.

Bakan açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Operasyonumuz, büyük bir başarıyla, planlandığı şekilde devam ediyor” dedi.

Zeytin çekirdeğinden

Bitkisel Plastik…

Gıda Mühendisi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Duygu Yılmaz’ın geliştirdiği teknolojiyle, zeytin çekirdeği atıklarından üretilen bitkisel plastik, doğada bir yıl içinde yüzde yüz oranında çözünebiliyor.

1 ayda 10 kat büyüdü

Kaspersky, kötü amaçlı Emotet ve Qbot yazılımlarını yayan ve kurumsal kullanıcıları hedefleyen kötü niyetli bir spam e-posta operasyonu faaliyetinde önemli bir artış olduğunu ortaya çıkardı.

Gümrüklerde

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, yılın ilk 3 ayında gerçekleştirdikleri operasyonlarda 3 milyar 72 milyon 372 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirdi.

Eleştirilere yanıt

TÜİK: “Resmi istatistikler, herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminlerine göre değil, bilimsel ve teknik özerklik ile geçerli uluslararası yöntemler kullanılarak, bağımsız olarak hesaplanmakta.”

Atalarının izinde…

Conkbayırı’na yürüdüler

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere Köyü Kamp Alanı’ndan başlayan yaklaşık 5 kilometrelik “57. Alay Vefa Yürüyüşü”, Conkbayırı’nda sona erdi.

Tanırım Stratejisi

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan strateji taslağına göre, Türk ihraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması için diziler ve filmler ile dijital oyunlar kullanılacak, sosyal medyadaki etkili isimlerle işbirliği yapılacak.