Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O, Türkiye’nin En İyi Kalecilerinden Biri…

Ama En Fazla Gol

Ama En Fazla Gol Yiyenlerden De!

Munir Ne Yapsın?

Süper Lig’de geride kalan 34.hafta sonunda, Hatayspor, Medipol Başakşehir yenilgisi sonrasında puan cetvelinde 10.sıraya gerilerken, istatistikleriyle de dikkat çekiyor. Hatayspor, ligin en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımlarından.

Bordo-Beyazlılar, 34 maçta rakip ağlara 50 gol bırakırken, kalesinde de 54 gol gördü. Bordo-Beyazlı ekip, çok gol attığı gibi, çok kolay goller de yiyor. 344.hafta sonunda, Hatayspor, 34 maçta 50 gol attı, kalesinde 54 gol gördü. Averajı ise -4. Bordo-Beyazlıların maç başına attığı gol sayısı oranı, maç başı % 1,5. Kalesinde gördüğü gollerin maç başı oranı ise % 1,6.

Süper Lig’de alt lige düşen takımlar dahil, 20 ekip içinde Hatayspor, ligin en çok gol yiyen 6.takımı konumunda. Bu kötü istatistik, ligin belki de en iyi kalecilerinden birine sahip olmasına rağmen var. Hatayspor kalesini koruyan Munir, bu sezon 204-25 maça, inanılmaz kurtarışları ile damga vurmuş bir isim. Başarılı kaleci, belki çok gol yedi. Ancak yediği gollerin en az 5-6 katı kadar, yani 250-300 gollük şutun ağlarla buluşmasını da engelleyen isim oldu.

Son haftalarda, içerideki Adana Demirspor ile Sivasspor maçlarında 15’e yakın gollük şutu önleyen kaleci Munir, son M.Başakşehir maçında da 1’i hatalı olmak üzere, yediği 3 gole rağmen, başarılı 5-6 kurtarış gerçekleştirerek Bordo-Beyazlı ekibi belki de tarihi bir fark yemekten kurtardı. -Cemil Yıldız-