Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekonomik kriz, seçimler…

Gündem: Suriyeliler Hatay ve

Gündem: Suriyeliler

Hatay ve Bolu gibi kentlerde yerel idare eliyle yükseltilen söylemler, Ankara’da siyasilerin dilinde öfke ve nefret diline dönüşürken, “geri dönüş hikayesi”, artık birçok Suriyeli için tedirgin bir bekleyişe döndü bile!

Suriye’de 2011 yılında başlayan ve milyonlarca insanın yerlerinden edilmesine neden olan iç savaş halen devam ediyor. Türkiye’de son aylarda enflasyon artışı başta olmak üzere, ekonomik krizin de halk arasında yoğun bir şekilde hissedilmesinin ardından, Suriyeli sığınmacılar ve diğer ülkelerden gelen göçmenler ise gündemin ana başlıkları haline geldi.

Durum böyle olunca da, Türkiye’nin seçim hazırlıklarına da girmesinin ardından, Zafer Partili Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği “Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmeleri” ile ilgili sert tartışmalara diğer muhalefet partileri yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Bu konuda konuşan Suriyeliler, hissettikleri tedirginliği şöyle paylaşıyor:

D.S. >> “Suriyeli mültecilerin sınır dışı edilme söylemlerinin ardından, son günlerde markete gidip alışveriş yapmaya bile korkuyoruz. Bunun nedeni, herhangi radikal bir ırkçının saldırısına maruz kalmaktan korkmamız. Karakolluk bir durum olduğunda, bizi, Suriye’nin kuzeyine sınır dışı edilmeyle karşı karşıya bırakıyorlar.”

D.M. >> “Geçen hafta sosyal medyada bizler için yazılanlar çok korkunçtu. Ne zaman sosyal medyada Suriyeliler için nefret söylemleri ve ırkçı saldırıları görsem, bir sonraki gün ya sokağa çıkamıyorum ya da tedirgin bir şekilde çıkıyorum. Belki ben de ırkçı bir saldırıya uğrayabilirim diye korkuyorum.”

Tamer Yazar