Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grafiti sanatçıları ile renklendirsek…

EXPO ruhuna biraz sanat

EXPO ruhuna biraz sanat katsak mı?

Türkiye’de birçok belediye, bazen duvarları, bazen de geniş alanları renklendirmek için grafiti sanatına ve sanatçılarına ev sahipliği yapıyor. Antakya’nın suntalarla çevrili boş alanına da bu rengi katsak mı?

“Çok dedik, tekrar ettik, ama değiştiremedik! Bir kere, Ulus Meydanı’nda yer alan tüm yeşil alanlar, EXPO ruhu ile çiçeklendirilebilir, bu alanlar, şehre gelenler için bir ‘EXPO hoşgeldin’i olabilirdi! Ama yapmadık! ‘Niye’ diye sormaktan da yorulduk! Zira bu alanlar, dün de bugün de aynı bakımsızlıkta!

Şehri hazır hale getirmemiş bizler, Vakıf İşhanı’ndan geriye kalan alanın inşaattan bozma boşluğunu ise muhafaza etmeye devam ediyoruz. En azından bu suntaların soluk haline, grafiti sanatçılarının EXPO yaratıcılığını ekleyebiliriz, diye düşünüyorum! Zor değil! İstesek yeter!”

Hataylı bir turizm rehberinin eleştirisinde duran Antakya kent merkezi için beklenen; biraz daha düzenli bir peyzaj, biraz daha özenli bir bakım çalışması, daha yaratıcı bir şehir çerçevesi!

Ortaya konan eleştiriler, hem Antakya Belediyesi, hem de Büyükşehir Belediyesi için! En çok da, iki belediye arasında başından bu yana devam eden koordinasyonsuzluk için!

Tamer Yazar