Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendi elimizle yok ediyoruz…

Ardından günah çıkartıyoruz! Antakya

Ardından günah çıkartıyoruz!

Antakya Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin doğu yakasında birbirinden bağımsız projelerle yürüttükleri yenileme ve restorasyon çalışmaları bir şeyleri değiştirse de, koordinasyon sıkıntısı, gündemin hala en can alıcı başlığı!

“Bir turizm sezonunu daha açtık! Yerli turistlerin tur otobüsleri ile taşındığı zamanlardayız. Gelenlerin ilk sorduğu şey hala bu kentin gastronomi zenginliği ama… Son yağışlarla beraber, geleneksel Uzun Çarşı’nın felaket hali herkesin gündeminde! Bu konuda sadece belediye değil, konuşması gereken! Esnafın tepesindekilerin de, yapılmayanlar için hesap sorması ve yıllardır yaşanan bu görüntüye isyan etmesi gerekiyor! Ama Allah için, bir belediye şu Ulus Meydanı’na bir el atsın! Zemin, savaştan çıkmış gibi! Yapsalar ne olacak aslında! Tüp kamyonu, çöp kamyonu, dükkânlara eşya taşıyan ağır tonajlı araçlar ve daha fazlası! Düzen yok, ama buna rağmen bir şeylerin yamasındayız hala!”

Eleştirilerini Antakya Gazetesi ile paylaşan, turizm sektöründe iş yapan bir bir esnaf, yapılanlar için teşekkür ederken, yapılmaya çalışılanların ise koordinasyonsuzluk yüzünden bir düzene oturtulamadığından şikayet ediyor. Antakya Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin doğu yakasında birbirinden bağımsız projelerle yürüttükleri yenileme ve restorasyon çalışmalarının bir şeyleri değiştirdiğini söyleyenler ise koordinasyon sıkıntısının, gündemin hala en can alıcı başlığı olduğunun altını özenle çiziyor.

Tamer Yazar