Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Umudumuz, direncimiz, geleceğimiz…

Hataylı iki Gezi Annesi

Hataylı iki Gezi Annesi de protestoda

TİP Milletvekillerinin, Gezi olaylarının 9. yılında Boğaziçi Köprüsü’ne Gezi pankartı astığı eyleme Bakan Soylu tepki gösterirken, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, “Umudumuz, direncimiz, geleceğimiz Gezi, 9 yaşında” dedi. Diğer taraftan Hataylı iki Gezi Annesi de Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla İstanbul’da yapılan protestoya katılanlar arasındaydı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil ile Ahmet Şık, Gezi eylemlerinin 9. yılında, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nden pankart sallandırdı. “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” yazılı pankartın asıldığı anlar, Ahmet Şık’ın Twitter hesabından canlı olarak yayınlandı. Öte yandan polislerin, pankartın asıldığı sırada, TİP Milletvekillerine müdahale ettiği ve sırada Milletvekili Kadıgil’in cep telefonunu denize düşürdüğü görüldü.

İçişleri Bakanı Soylu ise yaşananlara tepki gösterdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne astıkları pankartı kaldırmak isteyen polis ekiplerine mukavemet gösteren TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, olay anında çekilen görüntülere de yer verdi.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, yaşananları ve süreci paylaştığı sosyal medya hesabından, “Umudumuz, direncimiz, geleceğimiz Gezi, 9 yaşında” mesajını verdi.

-İKİ ANNE DE-

Gezi’nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen eylemlerin İstanbul adresli protestosuna ise Hatay’dan iki isim, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan da katılım gösterdi. Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde, Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Beyoğlu’ndaki TMMOB’un önünde toplanan ve İstiklal Caddesi’ne çıkmak isteyen gruba katılan Emsal Atakan ve Emel Korkmaz yanı sıra Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, polisin kalabalığı dağıtmak için kullandığı biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı.

Polisin, göstericilere müdahalesini görüntülemeye çalışan gazeteciler; Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz, Evrensel muhabiri Meltem Akyol, AFP foto muhabiri Bülent Kılıç, Tele 1 muhabiri Engin Açar ve Gazete Fersude muhabiri Hayri Tunç da yakın mesafeden biber gazına maruz kalanlar arasındaydı. Gazeteci Meltem Akyol ise olaylar sırasında gözaltına alındı.

-PAYLAŞILANLAR-

Gezi için paylaşım yapan isimlerden, Hatay Barosu eski Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “2013’te Gezi direnişi sırasında kamplaştırma yolunu seçen iktidar, Gezi’nin yıldönümünde, benzer metodu, bu kez konser yasakları üzerinden deniyor. Toplumu gerdikçe gerecek ve seçim kararını öyle alacak. Türkiye’yi sarsan 7 Haziran/1 Kasım 2015 gibi… Belli ki, umudunu buna bağlamış!” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise paylaşımında, “Bitmedi, daha sürüyor o kavga ve sürecek. Yeryüzü, aşkın yüzü oluncaya dek! Gezi’de yitirdiklerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, haksız olarak tutuklanan Gezi tutsaklarının, özgürlüğüne kavuşarak bu hukuksuzluğun son bulmasını diliyorum” dedi.

Hataylı Akademisyen / Hukukçu Neval Oğan Balkız da bu konuda verdiği mesajda şunları dile getirdi: “Daha iyi bir yaşam olasılığına, taptaze bir başlangıç yapılabileceğine ilk inananlar biz değiliz, sonuncu olmayacağımız da kesin! Hiçbir ideale sahip olmayanlar, bizi fena halde küçümseyecekler. Ama daha iyi bir ortam adına düş kurmanın utanılacak bir yanı yok. Eğer bir daha kimse bizimle aynı duygulara kapılmazsa, dünya çok daha yoksul bir yer olacak…”

Tamer Yazar