Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlere yazık oluyor!

Kanayan Yaramız… Çevlik sahilinde

Kanayan Yaramız…

Çevlik sahilinde 13-14 yaşlarındaki çocuklar, içkiyi kaçırınca alkol komasına girdi. Ambulans, Jandarma ve İtfaiye çağrıldı, duruma müdahale edildi.

Salı günü akşam saatlerinde, yaklaşık 17.30 civarında, Samandağ Çevlik Deniz Sitesi’nde, sahilde birlikte oturan 13-14 yaşlarındaki bir arkadaş grubu içkiyi fazla kaçırınca olanlar oldu. Çevredekilerin gözlemine göre, 13-14 yaş arası erkek çocuklar, fazla alkol almaları sonucunda rahatsız oldu ve alkol komasına girdi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine, ambulans çağrıldı. Olay, Jandarma’ya da duyuruldu, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile diğer görevliler de olay yerine geldi ve çocuklarla konuştu, onları ikna etmeye çalıştı.

Sağlık görevlilerinin sakinleştirici bir tedavi uygulamaları sonrasında, çocukların ikna edilmeye çalışıldığı, rehber-uzman kanalıyla da anne-babalarına haber vermeden, böyle bir girişim yapmamaları gerektiğinin anlatıldığı kaydedildi.

Olayın görgü tanıkları, ailelerin, gençlere ve çocuklara sahip çıkma, yaptıkları eylemlerin kontrolleri altında olması gerektiğini kavratma, benimsetme, öğretme sorumluluğu içinde olmaları gerektiğini savunuyor.

-Haber Merkezi-