Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitime Destek Kutsaldır

Samandağlı hayırsever Ela-Turan Eryılmaz

Samandağlı hayırsever Ela-Turan Eryılmaz çifti, Defne ilçesinde bir okulu kütüphaneye kavuşturdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koordinesinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” Projesi kapsamında, Defne ilçesindeki Değirmenyolu İlkokulu’na kütüphane kazandırma sorumluluğunu Samandağlı “Ela-Turan Eryılmaz” çifti yerine getirdi.
Hayırsever Ela-Turan Eryılmaz Ailesinin katkıları ve kitapseverlerin destekleriyle, Defne Değirmenyolu İlkokulu’na kazandırılan kütüphanenin açılışını, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel birlikte yaptı.
Önceki günkü kütüphane açılışı törenine, Kaymakam ve Belediye Başkanı yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Kocaoğlan, Defne İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Doğan, Mehmet Sarıyıldız, Casim Çimen, Defne İlçe Jandarma Komutanı, Muhtarlar ve diğer davetliler katıldı.
İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, törende yaptığı konuşmada, eğitim hizmetinin devletin en temel görevlerinden olduğunu, ancak devletin yetişemediği zaman hayırseverlerin devreye girdiğini söyledi, bu olayda da bunun görüldüğünü ifade ederek, Samandağlı bir ailenin Defne’deki
bir okula destek verdiğini kaydetti ve teşekkür etti. Kaymakam Nevzat Şengök, “Ceketimi satarım, çocuğumu okuturum” sözünün Defne ve Samandağ ilçelerinde adeta vücut bulduğunu anlattı ve Eryılmaz Ailesi’ne teşekkür etti.
Törenin sonunda, Kaymakam Şengök, “Ela-Turan Eryılmaz” çiftine destekleri anısına bir Şükran Plaketi takdim etti.
-Duygu Ertaş-