Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çerko, İHA’yı İnceledi

İl Milli Eğitim Müdürü
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, geçtiğimiz hafta sonunda İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin döner sermaye işletmesi tarafından üretilen CNC Fiber Lazer Kesim Makinası ve CNC Router (Ahşap İşleme) Makinası ile ilgili bilgi aldı. Ziyaret ettiği okulda, CNC makinelerinin üretilerek ve kullanılarak öğrencilerin makineyle tanışmalarının sağlanmasından dolayı memnuniyetini belirten İl Müdürü Çerko’ya, CNC Router makinasında işlenmiş bir de Atatürk tablosu hediye edildi.

Mobilya alanında, işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerden yaptıkları işler hakkında bilgi de alan Çerko, ahşap sebzelik yapan öğrencilerle sohbet etti, işlerinde başarı diledi. Müdür Çerko ayrıca, bilgisayar alanında yapılan Tarım İHA Projesi ile de yakından ilgilendi. Çerko, öğrencilerin, belirli ölçüde ilaçlama deposunu taşıyabilen, uydu koordinatları ile sınırları belirlenen tarım arazisini otonom ya da uzaktan kumanda ile ilaçlama yapabilecek İnsansız Hava Aracı hakkında kendisine anlatılanları da ilgiyle dinledi.

İl Müdürü, okulda yapılan çalışmalar için bütün öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek, başarı diledi. -Haber/Cemil Yıldız-