Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAMOK…

Defne’ye Devlet Hastanesi yapımında,
Defne’ye Devlet Hastanesi yapımında, ilimizin DEPREM gerçeğine dikkat çekti:

Doğu Yakasında Kurulmalı

Meslek Odaları kuruluşu olan, kısa adı HAMOK olarak bilinen Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, ilimiz Defne ilçesinde oluşturulacak Devlet Hastanesi yerinin, ilimizin deprem gerçekleri de dikkate alınarak, yer tespitinde, kentin doğu yakasının tercih edilmesini istedi.

Hatay Akademik Meslek Odaları Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli imzasıyla yayınlanan açıklamada, Defne ilçesine Devlet Hastanesi yapılması için sivil toplum kuruluşları ile halkın yoğun talep ve çabası devam ederken, HAMOK olarak önemli bir noktanın vurgulanmak istendiği hatırlatıldı ve şöyle denildi:

“Bildiğiniz üzere, ilimiz çok yüksek deprem riski barındıran ve birden fazla fay hattı geçen bir yerleşim birimidir. Yaşadığımız şehir, maalesef ki tarihte sayısız yıkıcı depremlere maruz kalmış, bu depremler ise binlerce insanın ölümüne, şehrimizin defalarca yerle bir olmasına neden olmuştur. Doğal bir tabiat olayı olan deprem, bilim ve tekniğin ışığında, gerekli tedbirler alındığında, can ve mal kayıplarını en aza indirerek, hatta hiç kayıp vermeden yaşamayı öğrenebileceğimiz bir gerçektir.

Şehrimizin deprem gerçeği yanında, Antakya ve Defne ilçelerimizden de geçen ve yaşam alanlarını adeta ikiye bölen Asi Nehrimiz ve Asi nehrimizin üstünde her iki yakayı birbirine bağlayan köprülerimiz var. Olası ve beklenen yıkıcı bir depremde mevcut köprülerimizin hasar görmesi, hatta yıkılması oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Her iki ilçemizde de hastanelerin büyük çoğunluğu ilçelerimizin batı yakasında bulunmakta iken, doğu yakasında tam teşekküllü bir hastane bulunmamaktadır. Yıkıcı bir deprem olması durumunda, iki yakayı birbirine bağlayan köprülerin zarar görmesiyle, Asi Nehri’nin doğu yakasında olan halkımızın hayati bir gereksinimi ve ihtiyacı olan sağlık hizmetinden yoksun kalacağı aşikardır.

Yapılmasını desteklediğimiz Defne Devlet Hastanesi’nin yer seçimi konusunda; imar planları, ulaşım planları, nüfus yoğunluğu ve hedef nüfus projeksiyonu çerçevesinde bir değerlendirme yapılacağını beklemekle beraber, şehrimizin deprem gerçeğinin de en önemli kriter olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu nedenle de Defne Devlet Hastanesi’nin Asi Nehri’nin doğu yakasında yapılması gerektiğini kamuoyu ve ilgili tüm kurumlarla paylaşmak isteriz.

Konu ile ilgili daha geniş detayları ve mesleki birikimimizi, yetkililer ve kamuoyu ile paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.” -Haber/Cemil Yıldız-