Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Şampiyonası Arsuz’da

Bugün Başlıyor Dünya Footvolley

Bugün Başlıyor

Dünya Footvolley Şampiyonası eleme maçları, 1-2 Temmuz’da (Cuma-Cumartesi), ilimiz Arsuz ilçesi Gözcüler sahilinde gerçekleştirilecek.

Arsuz Belediyesi ev sahipliğindeki dünya organizasyonu şampiyona ile ilgili açıklama yapan, İlçe Belediye Başkanı Asaf Güven, Türkiye’de ikinci, Hatay’da ilk kez Dünya Footvolley Şampiyonası eleme maçlarına ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Geçtiğimiz sene Alanya’da düzenlenen turnuvaya, Azerbaycan Federasyonu tarafından onur konuğu olarak katılan ve 10 gün önce elemelerin 4. adımında, Gürcistan’ın Batum şehrinde 3. olan ve Azerbaycan’daki Dünya Footvolley Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan Arsuz Belediyesi, turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven yanı sıra, Dünya Footvolley Federasyonu Genel Sekreteri Afgan Hamzayev, Dünya Footvolley Federasyonu Hakemleri Kurul üyesi Henk Woudstra başta olmak üzere, Arsuz Belediyesi yöneticileri ile ilgili kurul temsilcilerinin katılımıyla, önceki gün Arsuz’da bir toplantı yapıldı.

Başkan Güven, bu turnuvanın önemli olduğunu belirterek, 12 ülkenin bu organizasyonda yer alacağını söyledi ve şöyle devam etti:

“Geçen yıl içinde, 18 yaş altı Futbol Gelişim Ligi düzenledik. Plaj futbolunda, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü, değişik kategorilerde de müsabakalar düzenledik. Bunun yanında, tenisle ilgili 8 – 19 yaş Bölge Şampiyonası Arsuz’da yapıldı, ayrıca Motocross ve Basketbol Şenliği yaptık. Voleybolda, mesela 5 kategoride müsabakalar yaptık. Muay Thai Minikler Şampiyonası burada oldu. Ve buna yakın birçok yerde, biz kendi imkanlarımızla, Türkiye’yi belirli spor dallarında temsil etmeye çalıştık.

Footvolley Alanya’da, biz, Türkiye’nin iki takımından biriydik, Türkiye’yi temsil ettik. 10 gün önce, gene dünya elemeleri Gürcistan’daydı. Türkiye’ye, Arsuz Takımı olarak üçüncülük getirdik. Bu şekilde Arsuz’u tanıtmaya çalışıyoruz. Bu tabi ki faaliyetlerin en önemlilerinden bir tanesi.

Şu an, uluslararası bir müsabakaya ev sahipliği yapacağız ve bunun için arkadaşlarımız buradalar. 1-2 Temmuz’da, Dünya Footvolley Şampiyonası eleme müsabakaları yapılacak. 12 ülke, aslında 15’ti başta ama, değişik nedenlerle 2-3 ülke gelemedi. Bir tanesi Belarus. Savaşın olduğu yerde! Diğeri İsrail. Kendine göre çekinceleri vardı. Olmadı, gelemediler, ama 12 ülkeden 49 sporcu katılıyor şu anda.

Bu turnuva, ilimizde, ilçemiz Arsuz’da yapılacak. Arkadaşlarla birlikte yürütmeye çalışacağız. Bu önemli, çünkü Hatay’da 12 ülkenin katıldığı bir müsabaka… Footvolley, aslında estetik yönü, seyri çok güzel olan bir spor türü. Hepinizi, Gözcüler Plajı’na bekliyoruz.”

HAMZAYEV: 3 ÜLKE KATILAMADI

Dünya Footvolley Federasyonu Genel Sekreteri Afgan Hamzayev, 15 ülkenin katılması beklenen Arsuz ilçesindeki Dünya Şampiyonası’na ekonomik ve siyasi nedenlerden ötürü 3 ülkenin katılamadığının altını çizdi ve katılacak ülkeleri şöyle sıraladı:

“Türkiye, Azerbaycan, Brezilya, Arjantin, İspanya, Romanya, Moldova, Pakistan, Hindistan, Kolombiya, iran ve Birleşik Arap Emirlikleri. Bu ülkelerden 49 sporcu katılacak. Bizde, 2 kategori var. Erkekler ve Mix (1 bayan 1 erkek). Dünya Kupası için 5 eleme turu koyduk. Birincisi İsrail’de, ikincisi Brezilya Rio De Janeiro’da , üçüncü eleme ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde. Dördüncü eleme, Gürcistan’ın Batum şehrinde ve son eleme de Hatay Arsuz’da olacak.

Arsuz Belediyesi, Gürcistan’da 3. olarak Dünya Footvolley Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Herkesi, Bakü’de yapılacak finallere davet ediyorum.”

-Mutlu Yanık-