Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HDP Kongresi sonunda PM listesine

Tülay Hatimoğulları Oruç da

Tülay Hatimoğulları Oruç da girdi

Gezi Aileleri adına, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’ın da katılım gösterdiği HDP 5. Olağan Kongresi’nin PM asil listesinde Hataylı bir kadın siyasetçi de var.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Olağan Kongresi Ankara’da yapıldı. Kongre sonunda gerçekleşen seçimde 1050 delegeden 806’sı oy kullandı. 797 geçerli oyun tamamını alan anahtar liste, seçilmiş oldu. Seçim sonucunda Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 797 oyun tamamını alarak Eş Genel Başkanlığa yeniden seçildi. Aynı oy sayısıyla; Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyeleri de belirlendi.

Gezi Aileleri adına, o dönem yaşanan eylemler sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’ın da katılım gösterdiği HDP 5. Olağan Kongresi’nin PM asil listesine, Hatay kadın siyasetinin öncü isimlerinden, Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları da seçildi.

-SEÇİM MESAJI-

Kongre’de katılımcılara seslenen Mithat Sancar, şu mesajı verdi:

“Final yılı olarak adlandırdığımız ve ülkenin kaderini gerçek anlamda belirleyecek olan seçimlere dair sözlerimiz var elbette. Bir kez daha hatırlatayım… Kürtler başta olmak üzere, HDP tabanını, seçim hesaplarında bir sayı olarak görenler, ne siyasetten anlıyorlar ne de tarih biliyorlar. Bu ülkenin siyasal bilincinin ve örgütlülüğünün en yüksek kesimini oluşturan bu milyonlar, demokrasi ve barış mücadelesinin en dinamik gücüdür. Bu güç hesaba katılmadan, ülkeye ne demokrasi ne adalet ne de barış gelir.”

-PANKARTLAR-

HDP 5. Büyük Kongresi’nde, salonda; “Demokrasi İttifakı İle Üçüncü Yol”, “Eş Başkanlık Mor Çizgimizdir”, “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz”, “Kürt Sorununda Demokratik Çözüm”, “Tekçi Rejim Değil Demokratik Cumhuriyet”, “Savaş ve Tecrit Değil Barış ve Çözüm”, “Demokrasi İttifakı İle Mutlaka Kazanacağız”, “Özgür Basın Susturulamaz” pankartları asılıydı. Kongre ana sloganı, kısaca “Çözüm Biz’De” ifadesiyle kullanıldı. Salondaki pankartlarda ve sahnedeki sunumlarda ise Kürtçe ön plandaydı.

Tamer Yazar