Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATB’den “23 Temmuz Mesajı”

Hatay, Milli Mücadelenin Sembolü…

Hatay, Milli Mücadelenin Sembolü…

Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, yayınladığı 23 Temmuz Hatay’ın Kurtuluşu Bayramı mesajında, bu günde ilimiz Hatay’ın anavatana katıldığını hatırlatarak, “Bu, milli mücadelemizin sembolü simgesi olmuştur” dedi.
ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nun mesajı şöyle:
“Gazi Mustafa Kemal’in üstün siyasi dehası ve atalarımızın büyük fedakarlıkları sonucu anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay, milli mücadelenin fiilen bitişinin de sembolüdür. Üç kıtanın kesişme noktasında Akdeniz’e açılan konumuyla, bölgesinin en verimli toprakları üzerinde bulunan Hatay ili, birçok büyük medeniyete ev sahipliği yapmış özel bir ilimizdir. Bu jeo-stratejik konumu, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle, tarihin her döneminde önemli ve kıymetli olmuştur.
Bu özellikleriyle, birinci dünya savaşı sonrasında işgal güçlerinin de hedefi olan Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kırk asırlık Türk yurdu ecnebi elinde esir kalamaz’ sözü ile ayağa kalkmış ve milletin karakteri olan bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yakmıştır.
83’üncü yıldönümünü kutladığımız Hatay’ın anavatana katılışı, Aziz Milletimizin birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğü aşabileceğinin de en önemli örneklerindendir. Başta, dönemin Hatay Millet Meclisi üyelerinin tüm renkleri ile gösterdikleri sadakat, vatanseverlik ve atalarımızın milletine duyduğu büyük bağlılıkla gerçekleşen bu zafer, geleceği üzerine güvenle inşa ettiğimiz sağlam temeller atmıştır.
Bu güçlü bağlarla kenetlenerek üzerinde birlikte yaşadığımız ilimizin tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla kalkınması, gelecek nesillere daha müreffeh bir Hatay ve daha güzel bir gelecek oluşturulması, hepimizin ortak amacıdır.
Hatay, tarihi dokusuyla da ayakta kalmayı başarabilmiş özel bir ilimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek üstlendiği, 2 Eylül 1938 tarihinde Hatay Devleti’nin kuruluşuna kadar devam eden süreç ve peşinden Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden bir vatanperverliğin sonucu olarak üzerinde yaşadığımız Hatay ili, farklı din, etnik köken ve kültürlerin bir arada, kardeşçe, sevgi iklimi içerisinde yaşama imkanı bulduğu-muz müstesna bir vatan köşesidir.
Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu milli davaya canlarını feda eden büyüklerimizi, anavatana katılma kararı alan Hatay Devleti Meclisi üyelerini ve bu uğurda mücadele eden herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.”
-Duygu Ertaş-