Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Listeye Giremedi!

Akdeniz Bölgesi mobilya ihracatında

Akdeniz Bölgesi mobilya ihracatında ilk 5

AKAMİB’in 2022 yılı Haziran mobilya ayı ihracatında Irak yine ilk sırada yer aldı. Irak’ı sırasıyla İsrail, Katar, Birleşik Devletler ve Almanya takip etti. Bu ayda en çok artış, yüzde 443,4 ile Katar’a yapılan ihracatta gerçekleşti.

Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendiren, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Onur Kılıçer, mevcut pazarlarda büyürken, yeni pazarlar da kazandıklarını belirtti. Sektör ve AKAMİB olarak, dünyanın her noktasından daha fazla pay alabilmek için Ur-Ge faaliyetleri kapsamında sektörel ticaret heyetleri düzenlediklerini ifade eden Kılıçer, Hatay’ın da içinde olduğu bölge illerinin ihracat değerleri için şu bilgiyi verdi:

“Haziran ayında il bazında yapılan ihracatta, İstanbul liderliğini korudu. 338 milyon 824 bin dolar ihracat yapan İstanbul’u sırasıyla; Bursa, İzmir, Kayseri ve Gaziantep takip etti. İhracatında en çok artış görülen il, yüzde 309,6 artış oranıyla Kahramanmaraş oldu. Ocak-Haziran döneminde de ilk 5 ilde sıralama değişmedi. Kahramanmaraş, ilk 6 aylık dönemde de ihracatını en fazla artıran il olmayı başardı. Bu ilden Ocak-Haziran döneminde yapılan ihracat artışı yüzde 402,2 oldu.

Ur-Ge faaliyetleri kapsamında üretimine yeni pazarlar ekleme çalışmaları yapan Hatay ise “Klasik Mobilya” başlığında sahip olduğu üretim gücüne rağmen, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin faaliyette olduğu bölge illeri arasındaki ihracat sıralamasında ilk 5 arasına giremedi.

Tamer Yazar