Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİK Genel Müdürü ERKILINÇ,

Yeni Basın Yasasını değerlendirdi:

Yeni Basın Yasasını değerlendirdi:

YOlumuz Açık, Hedefimiz Belli…

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sonrası ilk yorumunda, “Yolumuz açık, hedefimiz belli” mesajı verdi.
Yasa değişiklikleri sonrası birinci önceliklerinin, ilan kayıplarını telafi etmek ve gazetelerin gelirlerini artırarak çeşitlendirmek olduğunu belirten Genel Müdür Erkılınç, şöyle devam etti:
“Resmi ilanların geleceğine dair belirsizliğin ortadan kaldırılması ile birlikte, artık yolumuz açık, hedefimiz bellidir. Resmi ilanların varlığını kanuni güvence altına alan yeni yasa ile birlikte, ‘sansür’ yakıştırmasıyla süslenen algı operasyonları sürecinde oluşan kayıpları telafi etmek, gazetelerin gelirlerini artırarak çeşitlendirmek, birinci önceliğimiz olacaktır.
Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ve beraberinde gelen dijital yenilikler, medyayı, küresel ölçekte şekillendirmektedir. Tiraj tabloları, satış rakamları ve yapılan haberlerin kamuoyuna etkisi hesaplandığında, gazetelerin dönüşüme olan ihtiyacı, internet medyasının ise kimlik arayışı bir gerçektir. Yeni yasa ile birlikte, internet haber siteleri yasal bir zemine oturacak, bu yasal zemin ile birlikte, resmi ilan alabilmelerinin önü açılacaktır. Ayrıca internet medyası çalışanlarının senelerdir dile getirdikleri özlük hakları sorunu çözülmüş, basın kartı alarak akredite olabilmeleri sağlanmıştır.”

BİK Genel Müdürü Erkılınç, açıklamasında ayrıca, dezenformasyonla mücadelede etkin bir pozisyon alınarak, milli güvenlik, kamu sağlığı ve haber alma hürriyetinin güvence altına alındığını da vurguladı. -Haber /Mutlu Yanık-