Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne Belediyesi ekipleri başıboş köpekleri toplattı:

Köklü çözüm mü, geçici

Köklü çözüm mü, geçici mi?

Defne Belediyesi, ilçede başıboş gezen köpeklere yönelik “toplama” çalışması gerçekleştirdi. Armutlu Mahallesi Muhtarı Cüneyt Öfkeli, sorunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini söylerken, Defne Belediyesi’nin etkinliği ve bu konuda genel olarak şu yorumu yaptı:

“Sağ olsun, Defne Belediyesi yetkilileri, özellikle çocuklarımızın korkulu rüyası haline gelen sokak köpeklerini, şefkatle ve incitmeden topladılar. Ancak sokak hayvanlarının toplanması, sorunların ortadan kalktığı anlamına gelmiyor maalesef. Hayvan barınağında aşıları yapıldıktan sonra, kısırlaştırılıp on gün sonra tekrar sokaklara terkediliyorlar.

Maalesef İstanbul’da, dünya tatlısı bir kız çocuğu, köpekten kaçarken kamyonun altında kalmış ve yaşamını yitirmişti. Aynı şekilde Samandağlı bir kardeşimiz, motorla seyir halindeyken, bir anda önüne atlayan köpek nedeniyle yere düşüp yaşamını yitirmişti. Allah rahmet eylesin. Yetkililerimiz, sokak hayvanlarına, rahatça ve güven içerisinde yaşayabilecekleri doğal bir yaşam ortamı sağlamadıkları sürece, üzülerek söylüyorum ki daha çok canımız yanacak.” -Haber/Cemil Yıldız-