Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Antalya merkezli FETÖ Operasyonu,

Antalya merkezli FETÖ Operasyonu, HATAY dahil 10 İl’de
102 Gözaltı

Aralarında ilimiz Hatay’ın da bulunduğu 10 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, 102 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Operasyonun ana merkezi ise Antalya oldu.
Antalya merkezli, 10 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 102 şüpheli gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, yaklaşık 10 ay süren projeli çalışmanın ardından, 499 delil elde edildi.
Antalya merkezli; Konya, Hatay, Aydın, Ankara, Kayseri, Manisa, Tokat, Muğla ve Burdur’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında örgüt hiyerarşisine göre 2 ‘bölge müdürü’, 5 ‘ilçe sorumlusu’, 1 ‘okul ünite sorumlusu’, 1 ‘ihraç emniyet mensupları sorumlusu’, 20 ‘rehber sorumlu’ ve 2’si OHAL kapsamında kapatılan şirket evrakını takip eden kişinin de olduğu 102 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ünün aktif kamu çalışanı, 3’ünün avukat, 19’unun ihraç edilmiş kamu çalışanı olduğu kaydedildi.
102 şüphelinin Emniyet’teki işlemleri sürüyor.

Hatay’da 6 Asm’ye Doktor Ataması
4 Kasım’da

İlimiz Hatay genelinde faaliyetteki 6 Aile Sağlık Merkezine, kurum bünyesinden olmak üzere, 6 doktor ataması gerçekleştirilecek. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü duyurusuna göre, alımı yapılacak doktorların çalışacağı Aile Sağlık Merkezleri şunlar:
-İskenderun Cezaevi ASM
-Hassa 2 Nolu ASM (2 Doktor)
-Reyhanlı 5 Nolu ASM (2 Doktor)
-İskenderun 11 Nolu ASM
Sağlık Müdürlüğü, kurum bünyesinden karşılanmak üzere, 6 ASM’ye Aile Hekimi atama başvurularının 24-25 Ekim tarihlerinde yapılacağını, puanlama listesinin 26 Ekim’de ilan edilirken, puanlamaya göre kura çekiminin de 4 Kasım günü yapılarak atamaların duyurulacağını bildirdi.

Kanser tarama randevuları açıldı
Sevk, Aile Hekimlerine…

Sağlık Bakanlığı, yeni bir uygulamayla, kanser taramaları uygulamasında hastaların aile hekimlerine sevklerini sağlayan bir sistemi başlattı. Gelişmeyi Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamada, sistemin, kanser taramalarını yaygınlaştırmak ve ücretsiz tarama hizmetlerinden daha fazla kişinin faydalanmasını sağlamak amacıyla “pilot uygulama” olarak hayata geçirildiği anımsatılarak, “Kanser taraması randevu sistemini, Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açtık” denildi. Bakan Koca, uygulama ile beraber, aile hekimlerinin “sorumlu oldukları kişileri arayarak” kanser taramasına davet edeceğini belirtti.

Tarım Bakanlığı

Çiftçilere destek

“Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz, Mart 2023 yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. 2022 yılı tarımsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar lira iken, bu miktar, 2023 yılında yüzde 109 artışla 54 milyar liraya çıkarılmıştır.”

Gümrük vergisi

İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 olarak uygulanacak.

Tarımsal destekler

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında; buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 121 lira destek sağlanacak.

TPAO’dan açıklama

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) halka açık bir şirket olmadığı ve bu nedenle şirkete ait herhangi bir hisse satışı yapılmadığı bildirildi.

270 bin kişi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın, “1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi” kapsamında 270 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

19 Ekim rekoru

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,01 kazançla 3.880,34 puandan tamamlayarak, tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

MKK verisi

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) yaptığı paylaşımda, pay senedi yatırımcı sayısındaki değişimler gösterildi.

Buna göre, pay senedi yatırımcı sayısı 18 Ekim itibariyle 2 milyon 752 bin 303’e ulaşarak rekor seviyeye çıktı.

Kanser tarama randevuları açıldı

Sevk, Aile Hekimlerine…

Sağlık Bakanlığı, yeni bir uygulamayla, kanser taramaları uygulamasında hastaların aile hekimlerine sevklerini sağlayan bir sistemi başlattı. Gelişmeyi Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamada, sistemin, kanser taramalarını yaygınlaştırmak ve ücretsiz tarama hizmetlerinden daha fazla kişinin faydalanmasını sağlamak amacıyla “pilot uygulama” olarak hayata geçirildiği anımsatılarak, “Kanser taraması randevu sistemini, Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açtık” denildi. Bakan Koca, uygulama ile beraber, aile hekimlerinin “sorumlu oldukları kişileri arayarak” kanser taramasına davet edeceğini belirtti.

Buzağı desteği

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: “Suni tohumlamadan doğan buzağılara hayvan başına ilave 200 lira ödeyeceğiz. Besi desteğimizi de hayvan başına 250 liradan 500 liraya yükselttik.”

İzleyiciyle buluşacak

Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği 60 yılı aşkın bir süre önce uzayla ilgili merakın tavan yaptığı bir dönemde, bir grup liseli gencin Bandırma Füze Kulübü’nü kurup uzaya roket gönderme hayalini gerçekleştirmelerini konu edinen film, bugün vizyona giriyor.

Sektörler siparişlerini

Türkiye’ye kaydırıyor

Avrupa’nın son dönemde yaşadığı enerji krizi nedeniyle ürün tedarikinde sorunla karşılaşan bazı ülkeler, başta metal ve makine olmak üzere, çeşitli sektörlerdeki siparişlerini Türkiye’ye kaydırmaya başladı.

Deliller adliyede

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında toplanan deliller, Amasra Adliyesi’ne getirildi.

2024 sonuna kadar

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesine ilişkin sürenin 31 Aralık 2024’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Amasra’daki kaza

TBMM Genel Kurulu’nda, grupların ortak önergeleriyle, Amasra’daki maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

THY duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), İtalya’da havalimanı personelinin yapacağı grev nedeniyle, 21 Ekim’de bazı seferlerin iptal edildiğini bildirdi.

RTÜK’e şikayet

RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Feyza Gizligider, RTÜK İletişim Merkezi’ne yaşlılarla ilgili gelen bildirimler arasında ilk üç sırada diziler, reality şovları ve kuşak programlarının geldiğini bildirdi.

Yüzde 76’yı buldu

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Türkiye Ombudsmanlığı olarak verdikleri kararların uygulanma oranının yüzde 76’yı bulduğunu bildirdi.

Yeni düzenleme

Muhtarlar için

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, tüm muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek” dedi.

Fotoğraf yarışmasında

Başvurular başladı

Kültür ve seyahat alanında hem basılı hem dijital yayınlanan Skyroad’un Türkiye’nin gizli kalmış gezi rotalarında çekilen en iyi fotoğraflarını belirlediği ödüllü fotoğraf yarışması “Skyroad ile Keşfet” başvurular başladı.

Adalet Bakanı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği konusunda, “Türkiye’de hem başı açık hem de başını örten vatandaşlarımız bakımından anayasal güvenceyi tahkim eden bir adım atıyoruz” açıklamasında bulundu.

Uygulama Kılavuzu

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022’den itibaren ilan edilecek.

Aile hekimleri için

Kullanıma açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser taraması randevu sisteminin Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açıldığını bildirdi.

AK Partili Fakıbaba

Partisinden istifa etti

AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Fakıbaba, “AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum” dedi.

EYT beklentisi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için emeklilik şartlarının, 1999 öncesine çekilmesini istedi.

Üreticiye destek

“2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” a göre, 2022 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 lira mazot desteği, 46 lira gübre desteği ödenecek.

Irak Pazarı

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından düzenlenen Türkiye Irak Yatırım ve İş Zirvesi’nin 6’ıncısı, 20-22 Ekim tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştiriliyor. Irak için üretim yapacak yeni bir OSB kurulması da gündemde.

Ziraat Odaları uyardı

Artan maliyetler ve kuraklığın etkisiyle rekoltelerde düşüşün yaşandığı Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’te çiftçi, ürünlerini maliyetlerin çok altında satmak zorunda kaldı. Ziraat Odalarının Başkanları, acil desteğin şart olduğunu ve çiftçinin tarlaya küsmesinden endişe etiklerini kaydediyor.

Tele1 için kapatma

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Tele 1 TV ekranının oy çokluğuyla üç gün kapatılmasına karar verdi. Şubat 2023’e kadar benzer bir ceza alması halinde, TELE1 RTÜK eliyle kapatılacak.

Kış lastiği uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşmesi ve yağışların başlamasıyla birlikte, 1 Aralık’ı beklemeden kış lastiğine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Gündem: Tarım

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı, Tarım eski Bakanlarından Mehdi Eker ile Kutbettin Arzu ziyaret etti. Tarım sektörü ve çiftçilerin sorunları ele alındı, görüş alışverişinde bulunuldu.