Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngilizce Eğitiminde Dijital Araç…

Bu haberin fotoğrafı yok

Hataylı 5 İngilizce Öğretmeninin 10 günlük Romanya Erasmus Gezisi sona erdi

İlimizde görev yapmakta olan 5 İngilizce Öğretmeni, Erasmus Projesi kapsamında, geçtiğimiz günlerde Romanya’daydı. Eğitim çalışmasının ekseninde ‘Dijital Araçlarla İngilizce Eğitimi’ yer alırken, 5 İngilizce Öğretmeni, bu amaçla gittiği Romanya’dan döndü.

Edinilen bilgiye göre, Ekim ayı başlarında, Belen Kaymakamlığı’nın; Türkiye, Romanya ve İtalya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ “EDUcate YOUth – Nonformal bridges to formal education” Projesi’nin ulus ötesi toplantısı ve eğitim faaliyeti, Romanya’nın Sinaia şehrinde yapıldı. Proje kapsamında, İngilizce Öğretmenleri, gençleri daha çağdaş yöntemler kullanarak eğitmeyi ve dijital araçların eğitimde kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen eğitimler aldılar.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan ATDD (Asociatia Tineret Pentru Dezvoltare Durabila) Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı, Liceul Constantin Brâncoveanu Lisesi ve İtalya’dan Beyond Borders sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde, 3 farklı ülkeden toplamda 20 gençlik çalışanının katılımı ile başlayan projede, öğretmenler, proje kapsamında, Web 2.0 araçlarının kullanımını deneyimlediler. Bunun yanı sıra proje süreci boyunca eğitici ve mesleki-kişisel gelişimi arttıran faaliyetlerden de faydalanan öğretmenler, unutulmaz deneyimler yaşadılar.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, proje ile ilgili şunları söyledi:

“Erasmus+ EDUcate YOUth – Nonformal Bridges to Formal Education Projesi kapsamında, öğretmenlerimiz, aldıkları eğitimler sayesinde, sürekli gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmayı hedeflemiş ve günümüz gençlerinin ihtiyaç duyduğu eğitim anlayışının yerine getirilmesini destekleme amaçlı projelerimize katılmışlardır. Çağımızın ihtiyacı olarak dijital teknolojiye dayalı yenilikçi öğrenme yöntemlerini geliştirme amaçlı, verimli geçen bir proje olmuştur. Başta Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere, ev sahibi kuruma, katılım sağlayan öğretmenlerimize ve proje ekibine teşekkür ediyorum.” -Haber/Mehmet Durmaz-