Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurttaşların itirazına karşın…

Orman ve mesire alanında!

Orman ve mesire alanında!

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Edirne’de “Millet Bahçesi” yapılmak istenen ormanlık alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Edirne’de “Söğütlük” olarak bilinen “orman ve mesire” alanında, yurttaşların itirazına karşı yapılmak istenen Millet Bahçesine ilişkin olarak, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay bir soru önergesi verdi ve konuya ilişkin bilgi talep etti.

Atay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, yanıtlaması istemiyle 5 soru yöneltti:

1-) Halihazırda yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayan orman alanının Millet Bahçesine dönüştürülmesi, orman alanının korunumu açısından nasıl bir fayda taşımaktadır?

2-) Millet Bahçesi Projesi kapsamında beton yol, cami, kıraathane ve pişirme alanları gibi birçok yapı yer almaktadır. En az 1865 metrekare yapı alanının yaratacağı tahribatın önüne nasıl geçilecektir?

3-) Millet Bahçesi Projesine karşı, yurttaşlar ve kurumlar tarafından dava açılmıştır. Millet Bahçesi Projesinin ihalesi, açılmış olan davalara rağmen yapılmıştır. Projenin hayata geçirilmesi hususunda, söz konusu hukuki sürecin tamamlanması beklenecek midir?

4-) Edirne halkının karşı çıktığı Millet Bahçesi Projesinin iptal edilmesi düşünülmekte midir?

5-) Edirne Millet Bahçesi ihale bedeli, ne kadardır?

Tamer Yazar