Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Ziraat Odaları uyarısı Kadın

Ziraat Odaları uyarısı

Kadın Çiftçiler için

Ziraat Odası’na kayıtlı 933 bin 723 kadın çiftçinin yüzde 11,6’sı, zorunlu tarım Bağ-Kur sigortasını ödeyerek Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı. Yani kadın çiftçilerin yüzde 88,4’ü, Tarım Bağ-Kur Sigortası’nı ödeyecek güçte değil!

Hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerini Kasım itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını bildirdi.

Palamudun bolluğu

Hamsi için zarar

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun, bu yıl palamut bolluğu yaşandığını, abcak palamut çok olduğu zaman diğer balıkların bundan olumsuz etkilenebildiğini söyledi.

Yürürlüğe giriyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Türk lirası ticari kredilere erişimde azami yüzde 5 yabancı para nakdi varlık bulundurma düzenlemesi bugün yürürlüğe giriyor.

Bakan açıkladı

“Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin sayısı 910 bine ulaştı” diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu merkezlerin güçlenmesiyle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin çırak, kalfa, usta ihtiyacı giderilirken, aynı zamanda bu durumun ülkemizin genç işsizlik oranlarının düşürülmesine de katkıları olacak” ifadesini kullandı.

SGK hizmetleri

SGK, hizmet verdiği toplam 581 uygulamadan 159’unu e-Devlet’e taşıdı. Kurumun uygulamaları arasında “SGK tescil ve hizmet dökümü/İşyeri unvan listesi” “4A hizmet dökümü”, “Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?” ilk sırada yer aldı.

Milyonlarca çalışan…

Kasım ve Aralık’ı bekliyor

Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro konusunda iki ay içerisinde önemli gelişmeler yaşanacak.

EPDK verisi

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolama tesislerine yönelik yeni düzenlemenin yenilenebilir enerjide çığır açacağını belirterek, “Bu düzenlemeyle depolama tesisi kuran herkes enerji yatırımcısı olma ayrıcalığını kazanacak” dedi.

15 yıl geçti

“Siyasetin gülen yüzü” olarak adlandırılan eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı Erdal İnönü, bir bilim adamı olarak da Türk siyasetinde iz bırakanlar arasında yer aldı.

Vatandaşa çağrı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, çeşitli sebeplerden dolayı aldığı randevuya gelemeyeceklere, diğer vatandaşların mağduriyet yaşamaması için randevularını iptal ettirmesi uyarısında bulundu.

Başvuru sayısı

“İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesi’ne şu ana kadar 8 milyona yakın başvuru oldu, resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı ise 5 milyona yaklaştı.

Yürürlüğe giriyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Türk lirası ticari kredilere erişimde azami yüzde 5 yabancı para nakdi varlık bulundurma düzenlemesi bugün yürürlüğe giriyor.

Örnek uygulama

Kayseri’nin Talas ilçesi kırsalına çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerinin barınma konusunda yaşadığı sıkıntılar kurulan konteyner kent ile sona erdi.

MEB açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerindeki kira artışını, 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldıklarını söyledi.

Başvurular başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), üniversitelerde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme başvuruları başlatıldı.

Erken tanı önemli

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Durhan, meme kanserinin en sık 45-60 yaş aralığında görüldüğünü belirterek, erken tanıyla tedavi başarısının yanında doku kayıplarının da önüne geçildiğini bildirdi.

CHP eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “SGK, AKP iktidarları döneminde, Kemal Kılıçdaroğlu döneminden tam 102 kat daha fazla açık verdi” dedi.

Buğday Borsası

Rusya’nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını duyurmasının ardından, Chicago Ticaret Borsası vadeli işlemlerinde buğday kontratlarının fiyatı yüzde 5’ten fazla artarak 8,7 dolara çıktı.

Pirinç fiyatı arttı

Sektör temsilcileri, TMO’nun önceki yıla oranla açıkladığı yüzde 200’lük fiyat artışının üstüne artı 1 lira daha vermesinin çiftçide daha yüksek fiyat beklentisine yol açtığı ve elindeki ürünü satmadığı ifade ediliyor.

Emsal karar

Bir lokantada garson olarak çalışan M.D., işten ayrılınca resmi tatillerde çalıştığını belirterek; fazla mesai alacaklarının tahsilini istedi. Davalı esnaf lokantası sahibi S.H., iddiaları reddetti. Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu.

İndirim uyarısı

Ticaret Bakanlığı, Kasım ayıyla birlikte yoğunlaşan indirim kampanyalarına yönelik tüketicilerin dikkatli olması gereken hususlar ile satıcı ve sağlayıcıların uyması gereken kurallara ilişkin uyarıda bulundu.

İkinci el ilanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otomobilin ön satışı için Şubat ayını işaret etmesinin ardından, ikinci el otomobil sitelerinde ‘Togg alacağım için satılık’ başlığıyla ilanlar açılmaya başlandı.

TOBB verisi

Eylül 2022’de, kapanan şirket sayısı 2021 yılının aynı ayına göre %25,8 artmış olup kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı %8,0 kapanan kooperatif sayısında %26,2 azalış oldu.

Esnafın talebi

TESK: “Sattığı ürüne sahip çıkamayanlar, o ürünü satmamalı. Hem tüketicinin mağdur olmaması hem de piyasanın dengesinin korunması için Perakende Yasası’nda yapılacak değişiklikle zincir marketler yalnızca gıda ürünlerini satabilmeli.”