Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korkuyu Beklerken oyunu

Hatay Sahnesinde Hatay Meclis

Hatay Sahnesinde

Hatay Meclis Kültür Merkezi, bir öykü uyarlaması olan “Korkuyu Beklerken” adlı oyuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Oğuz Atay’ın aynı adlı öyküsünden uyarlanan “Korkuyu Beklerken” oyunu, 23 Kasım Çarşamba günü saat 20.30’da Hatay Meclis Kültür Merkezi’nde “perde” demeye hazırlanıyor.

Korkuyu Beklerken’de, şehrin ücra bir noktasında, civarındaki insanlardan olabildiğince izole yaşayan bir gencin serencamı anlatılıyor. Anlatılarından, varoluşsal buhranlar yaşadığının arazlarını gördüğümüz karakter, bir gün isimsiz bir mektup alıyor. Bilmediği dilde yazılmış olan mektubu, bir arkadaşından çevirmesini istiyor. Nihayetinde, mektubun gizli bir mezhepten gönderildiğini ve mektubu aldığı andan itibaren evinden çıkmamasının kendisine öğütlendiğini öğreniyor. Bu korkuyla kabuğuna çekilen karakter, yaşamla ölüm arasında gidip gelirken, bilinçaltının dehlizlerinde netameli bir yolculuğa çıkıyor.

Oyunun yönetmeni ve oyuncusu, Doğukan Uludağ. Oyuna dair yapılan bir değerlendirme, “Çok derinlikli ve alt okuması fazla olan bir metin, Korkuyu Beklerken. Kabaca, kişisel varoluşsal sorunlar kisvesiyle başlayan metin, dönemin akademik çevrelerinden kentlerin dönüşümüne, aydın profillerinden toplumsal normlara kadar birçok konuya temas ediyor ve hepsinin üzerine sayfalarca yazıp konuşabilecek yeni kapılar açıyor” şeklinde.

Tamer Yazar