Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

JETLER Hatay semalarından uçtu

Operasyon Tamamlandı Irak’ın kuzeyindeki

Operasyon Tamamlandı

Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine yönelik düzenlenen Pençe-Kılıç Hava Harekâtı sonlandı, Komutanlar her anı yakından takip etti.

Hatay semalarından uçan jetler nedeniyle yakından izlenen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Pençe-Kılıç Harekatı sona erdi. Operasyonda, muharip ve destek uçaklar yanı sıra İHA/SİHA’lar ile 70’e yakın hava aracı görev aldı. Suriye’nin kuzeyindeki Aynularab, ilk defa hava harekatıyla vurulurken, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklar, eş zamanlı olarak Irak’ın kuzeyinde sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil’deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti.

Operasyon, İstiklal Caddesi’nde, ikisi çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının hemen ardından geldi, 81 hedefe yönelik gerçekleşti. Öte yandan, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur’un isimlerinin, askerler tarafından, terör hedeflerini vuran bombaların üzerine yazılmasına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar yoğun etkileşim aldı.

Tamer Yazar