Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÖB-SEN,

Bursa’daki Din Kültürü ve

Bursa’daki Din Kültürü ve Ahlak Öğretmeninin sözlerini kınadı

Öğretmen Sendikası TÖB-SEN, bir arada yaşamanın temelinin, farklı inançlara saygıdan geçtiğini, Bursa’da kısa bir süre önce yaşanan, bir Din Kültürü ve Ahlak Öğretmeninin Alevilerle ilgili sözlerinin ise bu anlamda nefret suçuna karşılık geldiğini savundu. TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer imzalı açıklamada, özetle şöyle denildi:

“Bursa’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.C.’nin Alevileri hedef aldığı belirtilen sözleri yargıya taşınmış ve konu basına yansımıştı. Olayın basına yansıması üzerine, TÖB SEN olarak konu ile ilgili araştırma yaparak, konunun doğruluğu konusunda bilgi edinmeye çalıştık. Maalesef, olay somut ve yaşanmış bir olaydır.
Bu tür eylemleri, öğretmenlik mesleğine ihanet olarak kabul etmekteyiz. İnanç, özeldir ve her inanç sistemi de saygıyı hak eder.
Alevi halkına yönelik saldırı ve iftira, insanlık onurunu ayaklar altına alan, insanlık dışı bir zihniyetin ürünüdür. Bizler, Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak, her inanca, kimliğe ve yaşam kültürüne saygı duyduğumuzu belirtir, ülkemizin bir arada yaşama kültürüne daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bu tür saldırıların karşısında olacağımızı belirtmek isteriz.
Ayrıca M.C. hakkında açılan soruşturma sonuçlanana kadar bu olayın takipçisi olduğumuz, bu saldırıya maruz kalan öğrencilere yönelik oluşabilecek baskı karşısında da sessiz kalmayacağımız, kamuoyu tarafından bilinsin istiyoruz.”
-Cemil Yıldız-