Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Rahmi Doğan’dan 7 Tespit

Gitmediler, yapmadılar, ilgilenmediler… Hatay

Gitmediler, yapmadılar, ilgilenmediler…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, geçtiğimiz Cuma günü makamında kabul ettiği Hatay Gazeteciler Cemiyeti yeni Başkanı ile Yöneticileriyle olan sohbetinde, ilimizle ilgili önemli ve çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte, Vali Doğan’ın dikkati çeken tespitleri:

-Valilik olarak yaptırdığımız Samandağ-Çevlik ile Arsuz Kale arası 26 km’lik sahil yolunun kalan 4-5 km’sini, Hatay Büyükşehir Belediyesi isterse yapabilir. Mevcut yolda, iş makinaları birkaç günde yolu genişletebilir, daha sağlıklı hale getirebilir.

-HADO için yük gemisi kiralanacağı, seferlere konulacağı söylentileri kulağımıza geliyor. Aman yapmasınlar! Denizin fiziki durumu kaldırmaz. Kaldı ki orası bize ait. Bizden izinsiz bir şey yapamazlar.

-Antakya eski stadı yerine yapılacak MİLLET BAHÇESİ, muhteşem bir proje. Ancak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a aylar önce, defalarca söyledim. Buranın altı OTOPARK olsun diye! “Gidin, TOKİ ile görüşün, altına 45 dönümlük otopark yaptırın, o bölgenin otopark sorununu çözün” dedim! Gitmediler, yapmadılar, ilgilenmediler!

-Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, İskenderun’un su sorununu çözecek projeler yaptı. Bitti de! Ancak arıtma tesisinin faaliyete geçebilmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 130 Milyon Liralık katkı payını ödemesi gerekiyor. Hatay Büyükşehir, bu parayı ödemek istemiyor! Ödemeyince de güzelim ARITMA TESİSİ devreye giremiyor. Kentte SU’suzluk var! “HATSU iflasta” deniyor! Elbette ki siz baraj yapmazsanız, siz DSİ’nin suyunu kullanmazsanız, sürekli enerjiye dayalı yeraltından su çekmeye devam ederseniz, iflas edersiniz tabi…

-İskenderunlu Hayırsever İş İnsanımız Recep Atakaş’la, memlekete 7.okulu kazandırmak üzere Fen Lisesi temelini atmaya gittik. Dediler ki, “Fosseptik”! Onlara dedim ki, “Burada ne fosseptiği! Kanalizasyonu nasıl olmaz?” Hemen HATSU Genel Müdürü’ne söyledim. İskenderun’da binlerce öğrencinin okuyacağı okula fosseptik olur mu? Talimat verdim. Hemen projelendirme yapıp, sorunu çözecekler.

-Vakıflar İşhanı yeri konusu 3-4 yıldır belirsiz. Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi anlaşamıyor. Sorunu çözme değil, sorunu öteleme peşindeler. Kendi kendime diyorum ki, “Siz, köprübaşındaki bu 1000 m’lik yeri 3-4 yıldır yapamıyorsunuz! Millet Bahçesi yeri olan 45 dönümde ortak proje ile nasıl OTOPARK yapacaksınız? Bu anlayışla tabi ki yapamazsınız!

-Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bize çok güzel bir stat kazandırdı. Defalardır söyledim, “Aynı güzergahta hastane ve stadyum var. Alternatif yol yapın” diye! Yarın öbür gün olağanüstü bir durum olursa, Allah korusun, bir afet yaşarsak, siz tahliyeyi nasıl yapacaksınız? Başka yolunuz yok! Hepiniz görüyorsunuz, yaşıyorsunuz. Antakya çıkışı Honda önüne kadar 30 dakikada gidemiyorsunuz. Defalarca söylüyorum, alternatif yeni yollar yapmanız lazım, ama bir türlü Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne anlatamıyorum. -Haber/Cemil Yıldız-