Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde

Teknik Geziler Sürüyor Gerçekleşen

Teknik Geziler Sürüyor

Gerçekleşen teknik gezi için konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öğrencilerimizin, gelecekte parçası olacakları çalışma alanlarını eğitimleri esnasında görmeleri faydalı oluyor” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Bekir Alpman ve Öğretim Elemanları eşliğinde, TEMSA üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Teknik gezide, öğrenciler, üretim ve montaj hatları konusundaki teorik bilgilerini pratik sistemler üzerinde görme fırsatı yaratarak yetkililerden bilgi aldı.

TEMSA Eğitim ve İnsan Kaynakları Uzmanı Bülent Köprülü, eğitim salonunda, TEMSA ve sektör hakkındaki son gelişmelerle ilgili kısa sunum ve tanıtım yaptı. Ders uygulaması niteliğinde geçen teknik gezide; üretilen ulaşım araçlarının Ar-Ge çalışmaları, tedarik zinciri, üretim ve montaj aşamaları ile kalite kontrol süreçleri izlendi, yeni nesil elektrikli otobüsler de incelenerek, son gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgi alındı.

Derslerde görmüş oldukları teorik bilgileri teknik gezide pekiştirme fırsatı bulan öğrencilerinin bu son ziyareti için konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öğrencilerimizin, gelecekte parçası olacakları çalışma alanlarını eğitimleri esnasında görmeleri faydalı oluyor. Teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Hocalarımıza ve öğrencilerimizi misafir ederek kendilerine rehberlik eden TEMSA A.Ş. yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Tamer Yazar