Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay MKÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in ilk mesajları:

Adalet, Liyakat, İstişare, İşbirliği

Adalet, Liyakat, İstişare, İşbirliği ve Öğrenci Odaklı Yönetim…

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlüğü’ne getirilen Prof. Dr. Veysel Eren, dün sabah gerçekleşen devir teslim töreniyle beraber, görevine başladı.

Cübbesini giydikten sonra kürsüye çıkan Eren, üstlenmiş olduğu yeni görevimde “adaleti, liyakati, istişareyi ve işbirliğini” temel ilkeler olarak uygulayacağının altını çizdikten sonra, şöyle konuştu:

“Tüm çalışanlarımızla, değer temelli ve öğrenci odaklı bir yönetim anlayışını hayata geçirme gayretinde ve amacında olacağız.”

Dün yeni görevine başlayan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay’ın, “tarımdan ticarete, turizmden sanayiye, coğrafi güzelliklerinden tarihi zenginliklerine” birçok alanda muhteşem potansiyeli olan bir yer olduğunu, ancak bu potansiyelin henüz yeterince harekete geçirilemediğinin, açığa çıkarılamadığının altını çizdi. Eren, konuşmasına devamla şunları dile getirdi:

“Bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında ve ilimizin hak ettiği gelişmişlik düzeyine yükselmesinde hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Üniversite olarak bizler, tüm akademik ve idari kadrolarımızla, bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında sorumluluk üstlenmeye hazırız.

Üniversite olarak, ilimizdeki tüm sektörlerimizle yapıcı işbirlikleri geliştirerek, ilimizin gelişmesine katkı sağlamak ve ülkemizin ‘Türkiye Yüzyılı İdeali ile Sürdürülebilir Kalkınma’ amaçlarının bir paydaşı olmak, önceliklerimizin başında gelmektedir.

Bu amaçların gerçekleşmesi için yönetim olarak temel stratejilerimizden birisi; akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamızla bütünleşmek, gücümüzü, birikimimizi, enerjimizi, gayretimizi, başta üniversitemizin, ülkemizin ve bölgemizin ideallerini gerçekleştirmek için kullanmak olacaktır.

Tüm platformlarda ve her düzeyde, kurum içi ve kurumlar arası, ulusal ve uluslararası ortaklıklar kurmak da yönetimimizin önceliği olacaktır. Medeniyetin kök saldığı ve dünya mirasının taşıyıcısı olan bir şehrin kurumları ve insanlarına yaraşır şekilde, herkesin ortak olduğu yeni bir liyakat, adalet ve istişareye dayalı demokratik yönetim kültürünü hep birlikte inşa edeceğiz.

Hedeflerimiz büyük. Yolumuz uzun ve meşakkatli. Ancak bizler de bu büyük hedefleri gerçekleştirmek için bilgi, anlayış, tecrübe ve hepsinden önemlisi de heyecan ve tutkuya sahip insanlarız. Sözünü ettiğimiz bütünleşmeyi tesis edebilmek için öncelikle kendi içimizde, her bir hücremiz ve dokumuzla bütünleşeceğiz. Akademisyenlerimizle, idari personelimizle ve öğrencilerimizle bütünleşeceğiz. Şehrimizle bütünleşeceğiz. Şehrimizin kurumları, kültürü ve sorunlara çözüm yollarıyla bütünleşeceğiz. Dünyayla ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla bütünleşeceğiz.”

KURUMSALLAŞMA TAMAMLANACAK

Rektörlük cübbesini giydikten sonra kürsüye çıkan Prof. Dr. Veysel Eren, diğer taraftan, Hatay’ın önemli bir değeri olan tanımladığı üniversitenin de hızla kurumsallaşmasını tamamlayarak, kendi kurumsal marka değerini artıracağını ve Hatay markasının dünyada bilinen bir marka olması için de tüm katma değerli faaliyetlerinde şehrimizle aidiyet ilişkisini ön planda tutacağını belirtti

Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, şöyle devam etti:

“Üniversitemiz, medeniyetler beşiği olan Hatay’ın sürdürülebilir kalkınması için ‘kamu-üniversite-sanayi işbirliği’ modelini, diğer tüm paydaşlarımızı da içine alacak şekilde genişleterek, dinamik bir işbirliğine dönüştürecektir.

Ülkemizin geleceğinin parolası olan ‘sürdürülebilir yüzyıllar teması’ ve Vizyon Türkiye Yüzyılı’nı bir defaya mahsus olmadan, devamlı kılmak gerekmektedir. Bu vizyon, gelecek algısının tamamına yüklenmiş bir ‘kızıl elma’ hedefidir. Yapmamız gereken, geçmiş ile gelecek arasındaki köprünün güçlenmesi için sorumluluk üstlenmek ve gayret göstermektir. Geçmişten gelen kronik sorunların geleceği belirsizleştirdiği bir krizler çağında, krizleri bertaraf edecek sürdürülebilir çözümlerle, sorunsuz bir gelecek için yeni bir döneme başlıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına hazırlanan ve kenetlenen bir milletin güzide kurumlarından birinde yönetim sorumluluğunu üstlenmek, bu ideallerle bütünleşmeyi ve katkı yapmayı gerektirir. Bunun için ihtiyacımız olan şey, birikimimizi ve enerjimizi, bu ideallerin gerçekleşmesi için harcamaktır. Sorunun değil, çözümün parçası olmayı kendimize şiar edinmektir.”

AKADEMİSYENLERE MESAJ

Yeni Rektör Prof. Dr. Eren, Akademik kadroya da şu mesajı verdi:

“Dünya’da ve Türkiye’de üniversitelerin her yıl düzenli olarak izlendiği ve çeşitli faaliyetleri ile sıralamaya tabi tutulduğu günümüzde, akademik çalışmalarımıza hız vermek, üniversitemizi ülkemizde ve dünyada daha iyi yerlere getirmenin gayreti içinde olmak, temel görevimizdir.

Bizler, eğitim-öğretim kalitemizi, fiziksel ve teknolojik altyapı ihtiyaçlarımızı hızla karşılamanın, sorunlara yapıcı çözümler üretmenin, kurumsal kapasiteyi geliştirmenin, huzurlu ve herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını yerleştirmenin gayreti içinde olacağız.

Bu yolculuğun, zorlu ve meşakkatli olduğunu biliyorum. Ancak üniversitesini ve ülkesini seven, işine aşık siz değerli yol arkadaşlarımla beraber bu zorlu yolculuğu başarıyla tamamlayacağımıza olan inancım tamdır.

Kıymetli çalışma arkadaşlarım, bu Üniversite Rektörlük görevi şahsıma emanet edildiği kadar, bulunduğunuz unvan ve pozisyon itibariyle her birinize de emanet edilmiştir. Devletimizin bu kutsal emanetini, milletimizin üzerimizdeki hakkını her an hissederek sahipleneceğinizi ve meşaleyi her geçen gün daha ileriye taşıyacağınızı biliyorum. İşbirliğiniz, katkınız ve sabırlı gayretleriniz için şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.”

MKÜ’nün yeni Rektörü Eren, konuşmasının son bölümünde ise görevi devraldığı Prof. Dr. Hasan Kaya’ya teşekkür etti.

“Ülkemizin ve dünyanın zorlu süreçlerden geçtiği bir dönemde, sekiz yıldır üniversitemizi yönettiniz. Üniversitemize vermiş olduğunuz emekler ve katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hem bir doktor olarak hem de tecrübeli bir büyüğümüz olarak, birikiminizi bizlerle paylaşmanızı canı gönülden temenni ediyorum. Bu bilinçle, hep birlikte ve güçlü bir vizyonla başladığımız bu yeni dönemin Üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” -Haber/Cemil Yıldız-