Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa habeler

Kan Bağışı Kampanyası Bugün

Kan Bağışı Kampanyası Bugün

Nizamettin Özkan İlkokulu’nda

Kızılay’ın kan bağışı kampanyasında bugünkü durak, Antakya Nizamettin Özkan İlkokulu olacak.

Antakya Akevler Mahallesi’ndeki Nizamettin Özkan İlkokulu bahçesinde kurulacak çadır ve stantlarda, dileyen vatandaşlar kan bağışında bulunabilecek. Kan bağışı, sabah 10.30’da başlayacak ve 18.00’e kadar sürecek.

Yüzde 124,8 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim’de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 artış gösterdi.

Vergi sıfırlandı

İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; çeltik, kahverengi pirinç ve pirinç ithalatında gümrük vergileri, 31 Ağustos 2023’e kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Malatya EXPO

Malatya’da düzenlenecek EXPO 2028’in tanıtımı gerçekleştirildi. “EXPO 2028 Malatya Lansman ve Vizyon” programına, kentteki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Hatay da aralarında

1 Milyar Doları aştı

Yılın 11 ayında ihracatı 1 milyar doları aşan kent sayısı 19’a ulaşırken, bu iller arasında Manisa, Sakarya, Denizli, Hatay, Konya, Kayseri, Adana, Mersin, Antalya, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Samsun ve Eskişehir de yer aldı.

Sanayi üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Ekim’de takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 yükseldi.

69 yıl geçti ama…

Basın tarihinin markası

Birçok gazete ve dergi yanı sıra 1948’de Hürriyet gazetesini çıkaran, Gazetecilik Enstitüsü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Sedat Simavi’nin vefatının üzerinden 69 yıl geçti.

7,7 milyar dolar

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün Ocak-Kasım dönemi ihracatı yüzde 22,4 artarak 7,7 milyar dolara ulaşırken, bu rakam, tüm zamanların yıllık rekoru olarak kayıtlara geçti.

Rekor kırdı

Türkiye, Ocak-Kasım döneminde 1 milyar 534 milyon 325 bin dolarlık çekici ihracatı gerçekleştirerek, bu alanda en yüksek dış satım rakamına ulaştı.

AnadoluJet’ten

Bilet kampanyası

Türk Hava Yolları’nın başarılı markası AnadoluJet, 26 Nisan-14 Haziran 2023 tarihleri arasında tüm iç hat uçuşlarında 399 liradan başlayan fiyatlarla avantajlı biletleri satışa sundu.

Suriye mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK/PYD/YPG’nin Suriye ve Irak’ta barınmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Bu konuda kim ne derse desin, gereğini yapacağız” dedi.

EYT Ocak’ta

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin Aralık ayında görüşülmesi imkanının olmayabileceği bildirildi. Teklifin, Ocak ayında Meclis’e sunulması bekleniyor.

TBMM’ye sevk edildi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın arasında bulunduğu 25 Milletvekiline ait 34 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Twitter açıklaması

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, şirket, “mavi onay rozeti” statüsü dünden itibaren abonelerin hizmetine yeniden sunuldu.

YÖK uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, akademik süreçlere uygun olmayan davranışlar gösteren üniversite dergilerinin tespit edilmesi durumunda, yaptırımların olacağını bildirdi.

Cari açık

Türkiye’nin cari işlemler hesabı, Ekim’de 359 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 8 milyar 643 milyon dolar fazla oluştu.

Maden sektörü

Maden sektörünün yılın ilk 11 ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,23’lük artışla 5,9 milyar dolar oldu. Söz konusu dönemde en çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke Çin, ABD ve Bulgaristan oldu.

İhracat şampiyonları

Türkiye’de tüm zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının çatı kuruluşu Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, sektörün 2022/23 sezonunu, “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması”nda değerlendirecek.

Türk girişimcilerden

80 Milyar Euro ciro

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya’da 80 bin Türk girişimcisinin yılda 80 milyar Euro ciro yaptığını ve 500 bin bin kişiyi istihdam ettiğini belirtti.

İki greve erteleme

Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarının Kocaeli’deki grev kararları, milli güvenliği bozduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Kararı ile ertelendi.

Emsal karar

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, “gizli ayıp” kapsamında kalan kilometresi düşürülmüş ikinci el araçla ilgili sorumluluğun, bilmese bile satıcıda olduğuna karar verdi.

KYK kredileri/bursları

DEVA lider Ali Babacan, “KYK kredileri ve bursları, 850 liradan bin 250 liraya yükseltilmedi! Aylık 147 dolardan 67 dolara düşürüldü. Her ay, gençlerin cebinden alınan 80 dolar nerede?” dedi.

Mevduat/Kredi faizi

Türk Lirası mevduat faizi ile ticari kredi faizi arasındaki fark, mevduat lehine arttı. Faiz oranları, son yılların en yüksek ve en düşük seviyelerine geriledi.

Tarımsal veri

Enflasyon ve yüksek gübre fiyatları, küresel tahıl üretiminde maliyetleri artırarak baskı yaratırken, hava durumunun da yeni yılda arzı aşağı yönlü etkileyecek bir faktör olması bekleniyor. Bu da fiyatların yüksek seviyelerini koruyabileceği anlamına geliyor.

HAK-İŞ’ten açıklama

Asgari Ücret ve EYT

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretin, çalışma hayatında yaygın ücrete dönüştüğüne dikkati çekerek, “Belirlediğimiz, sadece asgari ücret değil. Aslında emekçilerin yüzden 40’ının geçim ücretini belirliyoruz. Bu bir asgari ücret olmaktan çıkmış durumda” dedi.

Hatay dahil 6 İl’de

Adana, İstanbul, Hatay, Mardin, Mersin ve Osmaniye’de, 18 şüpheliye yönelik olarak, piyasaya sahte para ve düşük ayarlı altın sürdükleri iddiasıyla operasyon başlatıldı.

CHP Sözcüsü Öztrak:

“Ne yapacaksanız yapın!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, kamuoyunun merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili olarak, “Artık EYT meselesinde ne yapacaksanız yapın. Milleti daha fazla perişan etmeyin” dedi.