Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sevgi, Dostluk, Kardeşlik ve Üroloji Sempozyumu

Emre Huri, “Hatay; kardeşliğin,
Emre Huri, “Hatay; kardeşliğin, sevginin ve barışın kenti. Dolayısıyla, bilimin olduğu yerde sadece bilim değil, aynı zamanda sevgi, dostluk ve kardeşliğin de olması gerektiğini bize gösteren bir şehir. Uluslararası Üroloji Sempozyumu’nu Hatay’da yaparak, bu durumu uluslararası tüm katılımcılara yansıtmayı hedefliyoruz.”


Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı, Uluslararası Üroloji Araştırmaları Derneği Genel Sekreteri hemşerimiz Prof. Dr. Emre Huri, Antakya Gazetesi’nin dijital oluşumu Antakya TV’ye konuk oldu.

Hataylı Prof. Dr. Emre Huri, kendini tanıtarak başladığı sohbete, Antakya’ya olan sevgisiyle devam etti.

Antakyalıyım. Ali Sayar İlkokulu’nda okudum. Eski Antakya’yı yaşamış bir çocukluğum oldu. Adana Fen Lisesi’nde okuduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenimime devam ettim. Üroloji alanında, Viyana ve Belçika’da çalışmalarım oldu. 1 Yıldır faaliyette olan Uluslararası Üroloji Araştırmaları Derneği’ni (IURES) kurduk ve Genel Sekreterlik görevini gerçekleştiriyorum.”

14-15 Ocak 2023 tarihlerinde The Museum Hotel’de gerçekleşecek olan Hatay Üroloji Sempozyumu’na da değinen Huri, bu etkinliğin Hatay’da gerçekleşmesini istemelerinin hem bilimsel hem de sosyolojik ve fizyolojik anlamını açıkladı.

“Hatay; kardeşliğin, sevginin ve barışın kenti. Dolayısıyla, bilimin olduğu yerde sadece bilim değil aynı zamanda sevgi, dostluk ve kardeşliğin de olması gerektiğini bize gösteren bir şehir. Uluslararası Üroloji Sempozyumu’nu Hatay’da yaparak, bu durumu uluslararası tüm katılımcılara yansıtmayı hedefliyoruz.”

Afişte yer alan Hatay’ın simgelerinden olan Defne (Daphne) ağacına da değinen Huri, bu zamana kadar hazırlanan en özgün afiş olduğunun altını çizdi. Sempozyumun çok kapsamlı olduğunu, 60 konuşmacının yer alacağını, dolayısıyla sadece üroloji alanında olan uzmanları değil, birçok alanda uzman olan insanlara da fayda sağlayacağını vurgulayan Huri, herkesi, Cumhuriyet’in 100. yılında Hatay’da gerçekleşecek Uluslararası Üroloji Sempozyumu’na davet etti.

Aynı zamanda Robotik Cerrahi ile ilgili de çalışmalarının olduğunu, Hatay il Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile görüştüğünü de anlatan Prof. Dr. Emre Huri, ilk defa Hatay’a robotik cerrahi sistemini getirmeyi hedeflediklerini de açıkladı.

Gazeteci Sinan Seyfettin ile gerçekleşen bu değerli sohbetin tamamına, Youtube kanalımız Antakya TV üzerinden ulaşabilirsiniz. -Duygu Ertaş-