Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erce, Hatayspor’un Youtube Kanalına Konuştu:

Her Galibiyet Sonrası Tavuk

Her Galibiyet Sonrası Tavuk Döner!

ERCE’ye göre, R.Ribeiro, Türkiye’nin en iyi orta saha oyuncularından, Avrupa’nın en büyük kulüplerinde rahat ilk 11’de oynar.

ERCE’nin favori yemeği, Tavuk Döneri! Tepside eti ve acıyı da seven ERCE, ekliyor: “Abi, Samandağ biberini asla ağzıma alamam!”

Hatayspor Kalecisi Erce Kardeşler, Hatayspor Kulübü’nün Youtube kanalına verdiği demecinde, her galibiyet sonrası, çok sevdiği ve “bayılıyorum” dediği tavuk döneri ile kendini ödüllendirdiğini anlattı. Erce, takım arkadaşı Ruben Ribeiro’nun ise Türkiye’nin en iyi orta saha oyuncularından biri olduğunu söyledi, Avrupa’nın büyük kulüplerinde rahatlıkla forma giyebilecek düzeyde, üst kalitede bir futbolcu olduğuna dikkati çekti.

Hatayspor Kalecisi Erce’ye sorular ve yanıtları ise şöyle:

Kaleciliği nasıl seçtin?

-Babam kaleciydi. Küçükken beni antrenmanlara götürürdü. Kamplara bile babamla giderdim.

Peki kaleci olmasaydın, ne olmak isterdin?

-Basketbolcu. Ne güzel; yağmur yok, çamur yok, güneş yok, soğuk-sıcak yok! Mis gibi!

Futbolda en çok sevdiğin?

-Kampları çok seviyorum. Ama bunu eşim izlemesin, duymasın! Yoksa kavga çıkar.

Hatayspor’a geliş öykün nasıl gelişti?

-Önce kiralık gelecektim. Sonra normal transfer gerçekleşti. İyi de oldu. Hatay’ı, Antakya’yı, Hataylıları çok sevdim. Hatayspor’a gelmekten de çok mutluyum. Takımımız çok iyi. Teknik direktörümüz, teknik heyet, arkadaşlar mükemmel. Beni buradan kovmadıkları sürece Hatayspor’dan asla ayrılmak istemem.

Antakya’ya alıştın mı?

-Evet, yavaş yavaş. Atatürk Caddesi’ni çok beğeniyorum. Bir de Sümerler Mahallesi’ni söylüyorlar, ama oraya henüz gidemedim.

Antakya’nın yemeklerini beğeniyor musun?

-Hemen her yemekten yedim. İlk geldiğimde, bize kağıt kebabı yedirdiler. Çok baharatlı idi. Zor yiyebilydim. Benim favori yemeğim, bir buçuk ekmeğe, soslu tavuk döneri. Her galibiyet sorası, kendimi tavuk döneri ile ödüllendiriyorum. Haftada mutlaka bir defa yerim. Daha sonra, tepside sulu et ve abuğannuşu seviyorum, Humusu çok sevmedim. İlk geldiğimde, çok baharatlı yemekler yedim. Benim midem de biraz hassas.

Peynirli künefe peki?

-Künefe çok güzel, ama ağır. Künefe yerine irmik helvasını seviyorum. Samandağ biberinden söz etmesek haksızlık olur. Ben acıyı severim, ama Samandağ biberi yerdirdiler. Bir daha asla ağzıma almam. Benim yediğim biber, Samandağ biberi yanında çok masum kalır. Antakya’da bir de zahter yemeğini çok seviyorum. Başka yerde zahter bulamazsınız.

Kaleci Yavuz’un sana bir sorusu var; “Beni seviyor musun?”

-Benim, Hatayspor’da ilk oda arkadaşım. Çok iyi, yetenekli. İyi bir kaleci olacak. Daha sonra Arel var. Çok iyi tanımıyorum, galiba Berlin doğumlu. Ama Abdullah çok yetenekli, karakterli, geleceği olan bir kaleci.

Milli formayı giymek ister misin?

-Önce kendimi Hatayspor’da kanıtlamalıyım. Başarılı olduğumu söyleyebilmem için Bordo-Beyazlı formada kendimi kanıtlamam gerekir. Henüz değil, ama ikinci yarıda çok farklı bir Erce göreceksiniz. İnşallah milli formayı, milli takım kalesini korumak konusunda da şansım olur.

Takımdaki en yetenekli futbolcu sana göre kim?

-Takım arkadaşlarımın hepsi birer değer, hepsinin yetenekleri var. Ama içlerinde Ruben Ribeiro için parantez açmak gerekir, ki Avrupa’nın en büyük kulübünde oynayacak yetenekte, kalitede bir futbolcu. Avrupa’nın en üst düzey futbolcularından biri.

Takımda en çok yakın hissettiğin futbolcu?

-Yavuz ve Abdullah’la oda arkadaşlığımız, kaleci olarak birlikte çalışmamız var. Kamil Ahmet de birlikte zaman geçirdiğim kişiler.

Hatayspor, milli ara sonrası Giresun maçından itibaren ne yapar?

-Biz, çok iyi hazırlanıyoruz. Taraftarımız da maçlara geliyor, sağ olsunlar. Maçımıza gelenlerden Allah razı olsun, gelmeyenlerin kalbi de eminiz ki bizimle. Tribündeki bir ıslık, bir alkış her şeyi değiştirir. Tribünler dolu olursa, biz kaybetmeyiz. Büyük maçlarda taraftarımızın desteği ile iyi sonuçlar aldık.

Teknik Direktör Volkan Demirel de eski bir kaleci. Avantaj mı?

-Volkan Hoca kaleci iken biz çocuktuk. Çok beğendiğim bir kaleciydi. O dönemde Rüştü Abi ile Volkan Hoca vardı. Volkan Hoca’dan insanlık adına öğrenecek çok şey var. Benim için, arkadaşlarımız için Volkan Hoca bir şans. Teknik heyetteki isimlerden Cengiz Birgen’in bende emeği var, aynı zamanda Volkan Hocamızın da kaleci antrenörü idi.

Kaleci Abdullah’ın bir sorusu var: “Takımın en yakışıklısı kim?”

-Takımın en yakışıklısı tabi ki Abdullah. Birlikte çalışıyoruz. Yetenekleri olan bir arkadaşım. İyi bir kaleci olacak. Çok karakterli biri.

Hatayspor’da nasıl anılmak istersin?

-“Erce, Hatayspor’da çok iyi bir kaleciydi” denilmesini isterim, ama ondan önemlisi, “Erce çok dürüst, karakterli, iyi bir insandı” denilmesini daha çok isterim. İyi insan olmak, iyi kaleci olmaktan daha önemli.

Takımada en iyi penaltıcı kim?

-El Kaabi çok iyi penaltı atıyor.

Sen penaltı atmak ister misin?

-Eğer skor 3-0 ya da 4-0 lehimize ise bir penaltı da olursa atmak isterim. Yoksa yenilmişiz, maç berabere, “penaltı at” denirse, atamam! Ayaklarım titrer. Ayrıca kaleci olarak da penaltı atmak istemem. Rakip kaleciye saygısızlık olarak kabul ederim.

-Bazı taraftarlar maça çıkarken, “Erce’nin yüzü neden gülmüyor?” diye soruyor!

Maça konsantre olmak istediğimden yüzüm gülmüyor olabilir. Öyle görünebilirim, ama tribünlere baktıkça, taraftarımızın coşkusunu gördükçe içimden gülüyorum.

Son olarak söyleyeceklerin var mı?

-Taraftarımız bizi desteklesin. Stat 25 bin kişilik! 20 bin taraftarımız maça gelse, yeterli. Eyvallah, biz maç kaybetmeyiz.