Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden…

Payas’a 35 Dönümlük Park

Payas’a 35 Dönümlük Park

Törende; Kaymakam, Payas Belediye Başkanı, Yerel Yöneticiler, AKP ve MHP’liler Yoktu!


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Payas ilçesine kazandırdığı 35 dönümlük Sahil Parkı açıldı. Cumartesi günkü açılışa CHP Hatay Vekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ile İsmet Tokdemir katılırken, Hatay’ın AKP ile MHP’ye mensup diğer Milletvekilleri, Payas Kaymakamı, Payas İlçe Belediye Başkanı, Payas’lı siyasetçiler ve yerel yöneticiler bu açılışa katılmadı. Payas halkı ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli hizmetinin açılış gününe katılarak, gerçekleşen hizmete duyarlılığını gösterdi.

Açılışta konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş “Hizmetlerimiz, birlikte çalışma azmimiz ve huzurumuz bol olsun” dedi.

Payas Sahil Parkı’nın bu yıl içerisinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dördüncü park olduğunu belirten Savaş, “4 parkımız daha açılışa hazır hale geldi. Önümüzdeki 3 aylık süreçte toplam 8 adet parkı daha açmayı planlıyoruz. Amacımız, bulduğumuz her yeri yeşil alan olarak değerlendirmek, çocukları, gençleri ve yaşlıları parklarda huzur içerisinde yaşatmak” ifadelerini kullandı.

HATAY İHMAL EDİLDİ

Hatay’ın uzun yıllar ihmal edildiğini ve hizmete susadığını kaydeden Başkan Lütfü Savaş, şöyle dedi:

“Sadece park açmak yetmez. Hatay’ın her tarafında, imkanlarımız ölçüsünde altyapısını tamamladığımız yolların asfaltını yaptık. Sadece Payas’ta 6 kilometre asfalt yaptık. İlçemizin geçmiş yıllarda yaz mevsiminde yaşadığı su sorunu vardı. İnşallah, önümüzdeki yaz vatandaşlarımız su sıkıntısı çekmeyecek. Kıt imkanlarımızla, ama geniş perspektif bakış açısıyla hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde sadece mahalli imkanlarla değil, genel imkanlarla ilçelerimize ve şehrimize pay ayırmak bize nasip olur. Bugün Payas’a küçük bir hediye veriyoruz, ama 6 ay sonra daha büyük hizmetlerde buluşmayı diliyorum.”

Payas Sahil Parkı açılışına katılan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da Hatay’ın mevcut iktidar tarafından göz ardı edildiğini belirterek, şehre sadece Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yaptığını dile getirdi. Milletvekili İsmet Tokdemir de Millet İttifakı’nın el ele, kol kola iktidara yürüdüğünü belirtirken, “Hem Hatay’da hem de ülkemizde birçok sorun birikti. Bu sorunların çözümü, Millet İttifakı’dır. Sorunların çözümü için milletimizin desteğiyle iktidara geleceğiz. Payas halkının hizmetine açılan park hayırlı olsun” dedi. Törene katılan bir CHP’li vekil Suzan Şahin de konuşmasında, Güzelmansur gibi Hatay’ın iktidar tarafından unutulduğunu söyleyerek, “Lütfü Savaş’ın görev süresi boyunca, kentimizdeki yeşil alanlar 3 kat arttı. İktidar tarafından en az hizmet alan bölgeyiz. Başta hava ve çevre kirliliği olmak üzere, birçok konuda sıkıntılarımız ve çözüm bekleyen sorunlarımız var. Çözüm üretmek için, çocuklarımız için değişim şart. Sizlerin desteğiyle bu değişimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. -Haber/Cemil Yıldız-