Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Milletvekili Türkoğlu kıyağı, Dörtyol

Milletvekili Türkoğlu kıyağı, Dörtyol Belediyesi’ne!

3 Milyon Tl Hibe…

Hatay AKP Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun girişimleri sonucu, Dörtyol İlçe Belediyesi’ne Bakanlık’tan 3 Milyon Lira hibe ile 5 Milyon Lira kredi çıktığı belirtildi. Açıklamayı, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yaptı.

Başkan Keskin, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu tarafından, sahil düzenlemesinde kullanılmak üzere, Bakanlık’tan 3 Milyon Lira hibe ve 5 Milyon Lira da uygun kredi sağlanması sözünün verildiğini açıkladı.

HAMOK Kan Bağışı Kampanyası

Yarın…

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, üyeleriyle, kan bağışı kampanyasına destek vermek istiyor. İMO açıklamasında, “Bileşeni olduğumuz HAMOK ile düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projesi, Kızılay Kan Bağışı Kampanyası, 5 Ocak Perşembe günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, Şube hizmet binamızda düzenlenecektir. Üyelerimizin katılımını bekleriz.”

BAĞ-KUR Borçlu Esnafa da Sağlık Hizmeti

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SSK) prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanabileceğini bildirildi. Hatay Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz, gelişmeyi şöyle duyurdu:

“Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızın kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu bireyler için sağlık hizmetinden yaralanma süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olsun.”

Samandağspor Yılbaşı Araba Talihlisi Belli Oldu

Samandağspor Kulübü’nün düzenlediği otomobil ödüllü yılbaşı çekilişine esas eşya piyangosu çekilişinin talihlisi belli oldu. Samandağspor piyangosu ödülü olan otomobil talihlisi, Arabistan’da berber olarak çalışan Metin ile Sabri Bitmez kardeşler oldu. İki kardeş, ortak aldıkları biletlerden birine isabet etmesiyle, ödülün sahibi oldular.

Talihli kardeşlerden Sabri Bitmez, yaptığı açıklamada, “Samandağspor’un gençlerimize verdiği emekten dolayı, destek amaçlı olarak, kardeşim Metin Bitmez’le beraber 300 bilet aldık. Amacımız, destekti. Arabanın çıkmasına da sevindik. Samandağspor Yönetimi’ne teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. Desteğimiz her zaman sürecektir” dedi.

Serinyol-Madenli Yolu

Temel Atılışı Cuma Günü

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılacak Antakya-Serinyol ile Arsuz-Madenli arasındaki yolun temeli bu hafta atılıyor. Büyükşehir Belediyesi, temel atma töreninin, 6 Ocak Cuma günü saat 14.00’te düzenleneceğini duyurdu.

Sağlıkta İşe Alınanlar İçin

Başvurular 2-20 Ocak’ta

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, 11.317 sürekli işçi alımı kurası göreve başlama işlemleri hakkında bir duyuru yayınladı.

Sağlık Bakanlığı duyurusunda şöyle denildi:

“Sürekli işçi asıl olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvurular, 2- 20 Ocak 2023 tarihleri arasında, belirtilen belgelerle birlikte, asıl olarak yerleşmeye hak kazanılan İl Sağlık Müdürlüklerince alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.”

İstanbul Sözleşmesi

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptaline yönelik davaları reddeden Danıştay 10. Dairesi’nin kararını onadı.

KASDES uygulaması

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), 4 milyon 756 bin 960 kişi tarafından cep telefonuna indirilirken, buradan 606 bin 146 ihbarda bulunuldu.

2022’nin lideri

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 2022 detaylı raporuna göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1156 uçuşla yıl genelinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu.

32 İhlal kararı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, 2022’de ayrımcılık ile mücadele kapsamında 32 ihlal kararı verildiğini bildirdi.

Kuraklık uyarısı

Önümüzdeki 3 ayda yağışların ortalamaların altında kalacağı tahmininde bulunan uzmanlar, suyun doğru kullanılması konusunda vatandaşların uyarılmasını tavsiye etti.

Erken seçim mi?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim tarihi ile ilgili olarak, “Bir değerlendirme yapılıyor. Net bir sonuca varırsak açıklayacağım, ama bu, erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak” dedi.

Kadın cinayetleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaşımında verilerine yer verdiği rapora göre, 2021’de 309, 2022’de 272 kadın cinayeti işlendi. Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi tarafından ise bugüne kadar 3 bin 310 vaka takip edildi, 823 vakanın takibi sürüyor.

Dolandırıcılar

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, dolandırıcıların ‘sahte web sitesi’ üzerinden ‘sahte’ kefalet sigortası düzenleyerek vatandaşları mağdur ettiğini söyledi, “Birliğimizin tek web sitesine, www.tsb.org.tr adresinden ulaşılıyor. Bunun dışındakilere itibar etmeyiniz” dedi.

Başvurular başladı

Sabancı Vakfı’nın, sivil toplumun güçlenmesine ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle 2007 yılından bu yana uyguladığı Hibe Programı’nın 2023 yılı başvuru süreci başladı.

Dezerformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca, 26 Aralık 2022-1 Ocak 2023’ü kapsayan Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan “Doğal gaza yüzde 84 zam yapıldı” iddiasının gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Tepki yarattı

Konya’da, görevli oldukları barınakta bir köpeği eziyet ederek öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 2 sanık tahliye edilirken, karar, hayvan severler tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

12,3 milyon araç

İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olarak bilinen Anadolu Otoyolu’ndaki Bolu Dağı Tüneli’nden geçen yıl 12 milyon 355 bin araç geçiş yaptı.

7. Yargı Paketi

Adalet Bakanlığı’nın çalışmalarını tamamladığı 7. Yargı Paketi konutlardaki haciz işlemleri, kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve uyuşturucu bağımlılarına yönelik müstakil ceza infaz kurumu gibi farklı alanlarla ilgili düzenlemeler içeriyor.

Yargıtay’dan döndü

Fahri trafik müfettişinin “beyaz” diye tutanak düzenlediği siyah aracın cezası Yargıtay’dan döndü. Cezanın yazıldığı zaman diliminde aracın olay mahallinde bulunduğuna dair bilgi ve belge bulunmaması, plakanın tutanağa yanlış yazılmış olabileceğinin gözetilmemesi, bozma nedeni sayıldı.

Konser/Festival

Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme kapsamında, geçici süre ve sınırlı zamanda yapılan konser, festival gibi açık hava faaliyetleri 10.00- 01.00 saatleri arasında en fazla peş peşe 5 gün düzenlenebilecek.

Ulaşım Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklarının şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının başladığını bildirdi.

Gündem: Seçim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı dün yapıldı. Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı, 4 saat sürdü.

Akran zorbalığı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda “akran zorbalığı” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde rehberlik hizmetleri kapsamında psikoeğitim çalışmalarını hızlandırdı.

Kamu görevlileri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu görevlilerinin emeklilik belgelerini Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden göndermesi gerektiğini bildirdi.

Zam yok

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), “Karayolları Genel Müdürlüğü olarak işlettiğimiz ve Yap-İşlet-Devret olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2023 yılında herhangi bir zam yapılmamıştır” bilgisini verdi.

TÜİK verisi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, sektörler itibariyle 2022’de en fazla işe yerleştirme sanayi sektörünün imalat alanında yapılırken, satış danışmanlığı en fazla işe yerleştirme yapılan meslek oldu.

2022’de ihracat

Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, Aralık 2022’de, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,1 artarak 22 milyar 915 milyon dolar, ithalat da yüzde 14,6 artışla 33 milyar 295 milyon dolar oldu.

8 yılın en düşüğü

Türkiye’nin 10 yıllık gösterge tahvilinin bileşik faizi yüzde 8,52’le, Nisan 2015’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

4 Ocak Çarşamba

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası”na dair detayları 4 Ocak Çarşamba günü açıklayacak.

Üreticilere çağrı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TarımCebimde mobil uygulamasının dijitalleşme adına devrim niteliğinde olduğunu belirterek, uygulama üzerinden, “küpe sorgulama” ve “destek takvimi” konularına erişebileceğini bildirdi.

Kabak rekor kırdı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Aralık’ta üretici ile market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 274 ile kabakta görüldüğünü söyledi.

e-devlet yeniliği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “e-Devlet’te yeni bir devrim olacak, blokzincir tabanlı bir giriş sistemini, ‘dijital kimliği’ getiriyoruz. Vatandaşlarımız, blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet’e girebilecek” dedi.

MEB açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu hafta, TEFE-TÜFE oranları belirlendikten sonra oluşacak zammı, özel öğretim kurumları yöneticileriyle bir araya gelerek, tekrar olgunlaştırarak kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Türkiye’nin ilk…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, Türkiye’de ilk kez sivil üniversite bünyesinde oluşturulan Hava ve Uzay Hekimliği Fizyolojik Eğitim Merkezinin 3-4 ay içinde açılacağını bildirdi.

3 kamu bankasından

Tekno Kredi Paketi

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcileri desteklemek amacıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyor.

Geç ödeme faizi

Yüzde 11.75 oldu

Merkez Bankası, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun, “Ticari hükümlerle yasaklanmış işlemler ile mal ve hizmet tedarikinde geç ödemenin sonuçları” başlıklı 1530’uncu maddesinde öngörülen faiz oranını yüzde 11.75 olarak belirledi.