Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hac Başvuruları Bugün Başlıyor

Hac ibadeti için ilk

Hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adaylar, işlemlerini bugünden itibaren yapabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan duyuruya göre, e-Devlet üzerinden yapılacak ön kayıt başvuruları, 26 Ocak’a kadar devam edecek.

Hac ve Umre Kurulu’nun aldığı karar gereği, ilk defa hacca başvuracak vatandaşlara bir imkan tanındı. Bu imkan sonucunda vatandaşlar, 5-26 Ocak’ta müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Daha önce kaydı olmayanların, başvurularını yaptıktan sonra, anlaşmalı bankalardan ön kayıt ücreti ödemeleri gerektiğine dikkati çeken Diyanet yetkilileri şu bilgiyi verdi:

“Ücreti yatırdıktan sonra konaklama tercihlerinde bulunacaklar. Alt ve üst kategoriler var. Vatandaşlarımız, ekonomik durumlarına göre tercihte bulunabilecekler. Yanında kiminle gidiyorlarsa, onu da yazacaklar ve 2023 yılı için belirlenecek tarihte, önceden bekleyen kardeşlerimizle kuraya girecekler. Kurada isimleri çıktığı takdirde, hac ibadetini yapmaya gidebilecekler.” -Haber/Cemil Yıldız-