Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyaset ısınıyor

14 Mayıs Seçim Tarihi

14 Mayıs Seçim Tarihi Olasılığı

AKP kaynakları, seçimin, muhtemelen 14 Mayıs tarihinde yapılabileceği görüşünde

18 Haziran’ın çeşitli nedenlerle elverişsiz bulunması dolayısıyla, seçimin kısmen daha erkene alınması tartışılırken, 14 Mayıs tarihi ağırlık kazandı.

Ramazan Bayramı 20-23 Nisan, LGS 4 Haziran, Kurban Bayramı ise 27-30 Haziran’da. Haziran, doğal olarak hac mevsimine de rastlıyor. Haziranda ayrıca üniversiteler tatile girmeye başlarken, tarımsal üretimin en hareketli dönemi de 18 Haziran’ı kapsıyor. Bu yüzden ‘erken seçim’ anlamına gelmeyecek şekilde, seçimlerin öne alınması bir zorunluluk olarak görülüyor.

AK Parti, resmi tarihi 18 Haziran olan 2023 seçiminin geriye çekilmesine dair hesaplar yapıyor. Seçim tarihi ve seçim hazırlıkları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) da masaya yatırıldı. Seçimin normal zamanı olan 18 Haziran, tüm boyutlarıyla değerlendirildi. 18 Haziran’a alternatif olarak 30 Nisan, 16 Nisan ve 14 Mayıs tarihleri üzerinde duruldu. Söz konusu tarihler merceğe alınırken, sınavlardan hac zamanına, bayramlardan tarım faaliyetlerine kadar birçok etken ile bunların sandığa katılıma oranına olumsuz etkisi üzerinde duruldu.

Söz konusu konulara ilişkin tespitler yapıldıktan sonra, seçime en uygun tarih olarak 14 Mayıs’ın ağırlık kazandığı belirtiliyor.

-Haber/Mehmet Durmaz-