Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

AAKD Etkinliği Bugün Edebiyatçı

AAKD Etkinliği Bugün

Edebiyatçı Yazar Mehmet Karasu’nun başkanı olduğu Aalen Antakya Kültür Derneği ile Türkiye Yazarlar Derneği İl Temsilciği adına, bugün ‘Yeni Yıl Kokteyli’ veriliyor. Derneğin Kurtuluş Caddesi’ndeki merkezinde düzenleneceği duyurulan etkinlik saat 15.00’te başlayacak.

Boşanma Hukuku-Mal Rejimi Sunumu

Sosyalist Kadın Hareketi adına bugün, “Boşanma Hukuku ve Mal Rejimi” konulu bir sunum yapılıyor. Av. Şükran Dağ Cabir’in sunumuyla gerçekleşecek olan etkinlik, saat 14.30’da Defne ilçesi Alevi Derneği’nde yapılacak.

Medeniyetler Korosu Antakya Konseri Bugün

Antakya Medeniyetler Korosu, 2023 yılı ilk konserini bugün veriyor. Hatay Valiliği ev sahipliğindeki müzik organizasyonu, köprübaşındaki Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde olacak. Yılmaz Özfırat şefliğindeki Antakya Medeniyetler Korosu konseri ücretsiz olup, saat 19.00’da başlayacak.

EYT haftaya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, gelecek hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Kamu İşçileri için

Devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl verilecek ek ödemenin birinci yarısı 27 Ocak’ta, ikinci yarısı ise 14 Nisan’da yapılacak. Bu işçilerden, maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlarına yapılacak ek ödemenin tamamı 22 Aralık’ta verilecek.

Twitter açıklaması

BBC’nin haberine göre, siber güvenlik firması Hudson Rock’un yöneticilerinden Alon Gal, bilgisayar korsanlarının milyonlarca Twitter kullanıcısına ait verileri ele geçirdiğini söyledi.

12 bin liraya çıktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya çıkardı.

Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan düzenlemeyle, özel okullarda ara sınıflara yapılacak ücret artışı, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen oranı aşmayacak şekilde tespit edilecek.

Nefret dili

Yazılı, görsel ya da sosyal medyada Türkiye’deki milyonlarca sığınmacıya yönelik hakaret, çarpıtma, düşmanlık veya simgeleştirme yoluyla yaygınlaşan nefret söylemi, önyargıların derinleşmesine ve toplumsal huzursuzluğa neden oluyor.

Sosyal tesislerde

Bedeller belirlendi

Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin bu yıl ödeyeceği asgari bedeller belli oldu. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edilebilecek.

HDP’ye 30 gün süre

AYM’nin, HDP’nin hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararı yayımlandı. Yüksek Mahkeme’nin internet sitesine konulan karara göre, HDP’ye bu konuda savunmasını yapması için 30 gün süre verildi.

Bakanlık verisi

Ticaret Bakanlığı’nın bu yılın ilk çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksi, bir önceki çeyreğe göre 12,1 puan gerileyerek 96 seviyesinde gerçekleşti. İthalat beklenti endeksi ise 12,4 puan artarak 126,1 oldu.

Zam yok

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, indirimlerin dışında, özellikle gıdada, dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde zam yapmama kararı aldıklarını duyurdu.

e-ihracat devri

Ticaret Bakanlığı E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı Hasan Önal, dünyanın pazar yeri modelinden artık hibrit modele geçtiğini söyledi.

Tüketici kredileri

Banka tüketici kredileri tutarı, 30 Aralık itibariyle 16 milyar 794 milyon lira artışla 1 trilyon 83 milyar 436 milyon liraya yükseldi.

Merkezi Ankara’da

AK Parti Milletvekillerinin imzasını taşıyan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu teklifiyle, merkezi Ankara’da bulunan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı kurulacak.

122 Siyasi Parti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kayıtlarına göre, 122 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AK Parti 11 milyon 241 bin 230 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

İzmir “TEKNOFEST”

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e 2-5 Mart tarihlerinde ev sahipliği yapacak İzmir’de, etkinliğe yönelik çalışmalar hızlandı.

MEB çalışması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2023’te üç yeni dijital platformu eğitim sistemine dahil edeceğiz. Birincisi, ana dilimiz Türkçe. İkincisi, İngilizce dijital platform. Üçüncüsü de yetişkinlerimize yönelik HEMBA adında bir dijital platform” dedi.

Üniversite Hastaneleri

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHBD) Başkanlığına seçildi.

Memura zam

Yeni yılda memur ve memur emeklisinin maaşına bir zam daha yapılacak. 15 Ocak’ta yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge ile ek göstergesi 600 puan artan memurun maaşı 190 TL zamlanacak.

Bu defaki ödeme

Kamu işçileri için

Devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl verilecek ek ödemenin birinci yarısı 27 Ocak’ta, ikinci yarısı 14 Nisan’da yapılacak.

İndirim seferberliği

Marketlerde yayılıyor

Zincir marketlerdeki indirim seferberliğine katılan market sayısı artıyor. Seferberliğe son olarak A101, Onur Market ve Happy Center katıldı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu da Erzurum’daki toplantıda indirimlere katılma kararı aldı.

100 bin konut

Orta gelirli vatandaşın 9 bin 720 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabileceği yeni konut kampanyasına ilişkin en çok merak edilen soruların yanıtları açıklandı. Yeni Evim kampanyası ile 100 bin konutun satışı planlanıyor.

Altın rezervleri

30 Aralık itibariyle, altın rezervleri 361 milyon dolar artarak 45 milyar 490 milyon dolardan 45 milyar 851 milyon dolara yükseldi.

Çiftçi eğitimleri

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği’nin (TYAB) koordinasyonu ile Türk Tarım Alet Makinaları İmalatçıları Birliği’nin (TARMAKBİR) işbirliğinde düzenlenen uygulamalı çiftçi eğitimleri 16 Ocak’ta başlayacak.

1 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kruvaziyer yolcu sayısının 2022 yılında 22 kat arttığını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, açıkladığı verilerle sayının 1 milyonu aştığına dikkat çekti.

RK’dan soruşturma

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada; Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ, Eti Gıda San. ve Tic. AŞ, Yıldız Holding’e ait Horizon Hızlı Tüketim AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açıldığı vurgulandı.

Engellilerden katkı

Kocaeli’de engellilere istihdam alanı oluşturulması amacıyla 2006’da hizmete alınan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’nde üretilen konfeksiyon ürünlerinin ihracından, geçen yıl ülke ekonomisine yaklaşık 10 Milyon Euro katkı sağlandı.

KAHEV’den 40 İl’e

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) tarafından 2021’de başlatılan, “Her Okula Bir Robotik Kodlama Sınıfı Projesi” kapsamında oluşturulan sınıflarda haftada iki gün eğitim alan çocuklar, kodlama dilini öğreniyor, legolarla robot ve teknolojik makine tasarımları yapıyor.

İhracat verisi

İhracat, salgın öncesi yıl olan 2019’a göre yüzde 40 artarak 254 milyar dolara çıkarken kg başına değer ise yüzde 17 gibi sınırlı bir artış göstererek 1,44 dolar olarak gerçekleşti.

Damping önlemi

Çin menşeli bebek arabaları için adet başına 12 dolar ve yalnızca bebek arabalarının şasileri için 8 dolar damping önlemi uygulanacak.

Altılı Masa

Altılı Masa, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun ev sahipliğinde 10’uncu kez bir araya geldi. 9 saat süren toplantı sonrası liderlerden ortak açıklama geldi. Ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti için istişare süreci başlıyor.